At İle Söyleşi

Evet sevgili seyirciler, bir kez daha söyleşi programımıza hoş geldiniz. Bu haftaki konuğumuz sayın at olacaktır. Gösterişiyle, rengiyle, adeta büyüleyici bir tavrıyla insanları mest eden bir binek.

- Hoş geldiniz Sayın at. Sizi biraz yorgun buldum. Nedir bu yorgunluk ?

- Hoş bulduk Sayın Turgut. Evvela üzerimde ki semeri yere indirebilir miyim ? Malum, dağdan odun taşımaktan geldim. Biraz belim ağrımış. Sahibim de bir yerde mola verdirmedi ki gitsin yahu. Pek dinlenemedim, her halde ondan olacak yorgunluğum.

- Elbette Sayın at. Lütfen semerinizi yere bırakın. Dinlenin istediğiniz gibi, burası sizin de eviniz sayılır.

- Teşekkürler Sayın Turgut.

- Siz sadece hep böyle odun mu taşırsınız ?

- Yok yok, bizim çok çeşitlerimiz vardır. Hipodrom'da dört nala koşan yarış atları vardır. Teksas'da kovboyların bindiği atlar vardır, yani çiftlik atları. Fayton arabalarını taşıyan atlar vardır. Bir de bizim gibi, tarlada, bağda, dağda çiftçi insanların kullandıkları atlar vardır.

- Ben sizi çizgi filmlerde de gördüm eski zamanlarda Sayın at. Çocukluğum zamanında bilirim sizi.

- Sanırım 'Red Kit' çizgi filmini kastediyorsunuz Sayın Turgut. Orada ben ' Düldül' karakterini canlandırıyordum. Sadık bir at idim. Ve 'He Wen '( okunuşu Himen ) çizgi filminde ise iki çeşit rol üstlenmiştim. Gölgelerin gücü adına demeden önceki halim. titrek karakterimdi. Ama gölgelerin gücü adına dendikten sonra bana verilen bir güçle 'Atılgan ' oluyordum bir anda.

- Bu defa başka sorular sormak istiyorum size Sayın at. Sizin ortalama ömrünüz ne kadar acaba ?

- 30 ile 50 yıl arasında ömrümüz vardır bizim Sayın Turgut. Ama İngiltere'de çok iyi bakılmış ' Yaşlı Bilyy' adlı at kardeşimiz 62 yaşına kadar yaşayarak kayıtlar listesine geçmiştir.

- Peki, hiç at, sahibini tanır mı, ya da tanımamazlıktan gelir mi ?

- Sahibimiz ne kadar bizi iyi tanırsa, biz atlar da sahibimizi o şekil iyi tanırız. Eee, her şey karşılıklı değil mi ? Zaten meşhur bir söz vardır, at sahibine göre kişner.

- Bugünlük bu kadar yeter. bir programımızın sonuna daha gelmiş bulunuyoruz. Sizinle sohbet etmek çok güzel, keyifliydi Sayın at.

- Benim içinde çok keyifli geçti sohbet Sayın Turgut. Sağolun, varolun. İiyice dinlendim ben. Şu semerimi alayım unutmadan.

- Buyurun alabilirsiniz tabi.

Başka seferde başka misafirlerimizle söyleşiye kadar şimdilik hoşça kalın, dostça kalın diyorum sevgili izleyiciler. Sağlıcakla esen kalın. 

08 Nisan 2024 2-3 dakika 89 öyküsü var.
Beğenenler (4)
Yorumlar (3)
  • 27 gün önce

    Öyküm, günün öyküsü seçildiğinden dolayı çok teşekkür ederim. Hayırlı bayramlar. Sağlıcakla esen kalın.

  • 26 gün önce

    Atlar ne de güzel hayvanlardır. Tarih boyunca biz Türklere de yar ve yardımcı olmuşlardır. Ufak bir düşünce At diye değil de bir isim olsaydı mesela Şimşek gibi ya da Yıldırım gibi isim kullansaydın daha da güzel olurdu, ama böyle de güzel... Kutlarım iyi bayramlar...