Baba

En güzel arkadaşlık ve dostluklar, öğrencilikten sonra biz erkekler için,askerlikte kurulur.Anadolu'nun bağrından kopup gelen,vatan için canını vermeye hazır,bağımsızlığa susamış,korkuyu ve çaresizliği yenmeye and içmiş pırıl pırıl gençlerle dostluk kurulmaz da kimlerle kurulur?


Ferdi Tayfur,Orhan Gencebay,Müslüm Gürses,İbrahim Tatlıses ve Cengiz Kurtoğlu,arabesk müziğinin "baba"larıdır;severseniz sevmezsiniz ama onlar müzik dünyasının deryalarıdır,elmaslarıdır fakat birazcık efkarlarıdır."Batsın Bu Dünya", "Ayağında Kundura","Bana Sor", "Seni Yazdım"ve "Duyanlara Duymayanlara"gibi nice eşsiz şarkıları hafızamıza kazımayı başarmışlardır.


Ben de bu sanatçılarımızdan birini çok severim,küçükken poşet poşet kasetleri vardı evimizde,dinlemediğim hiçbir şarkısı yoktur.Ergenlerin,aşkına açılamayan veya aşkına kavuşamayanların sözcülüğünü yapıyorlardı onlar aslında hepimizin derdi ortaktı zaten:aşk,hasret,özlem,ihanet,ayrılık.


Yemekhanedeyiz,alt devrem birşeyler mırıldanıyor,neşeli bir çocuk ama bu hüzünlü şarkıları neden sever neden söyler anlamış değilim,yavuklusu vardı bizimkini aşk sancıları sarmıştı galiba.


"Oynak bir şeyler söyle de neşemiz yerine gelsin,içimizi karartıp durma,"diye takıldığımda tokat gibi bir cevap verdi ki bana...


"Sen babasızlığın ne olduğunu bilir misin,beni dedem büyüttü ve bu adamın kasetleriyle büyüdüm her dinlediğimde babamı hatırlıyorum."


Evet sevgili asker arkadaşım, babasızlığın yüreğinde açtığı yangını söndürebilmemiz elbette mümkün değildir inşallah evlenmiş ve baba olmuşsundur sana "Emmioğlu" demekte hiçbir sakınca görmüyorum.

27 Temmuz 2023 1-2 dakika 411 öyküsü var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (1)
  • 9 ay önce

    Ben de Ferdi'ciyimdir Hocam. Onları da severim, dinlerim. Ama bi tık Ferdi Baba önde geliyor benim için. Deneme yazısına gelince süper olmuş. Kalemine sağlık. Zaten lise yıllarında başlamamış mıydı arabesk dinlememiz ? Sevgiler, saygılar Hüseyin Hocam.