Bağımsızlık Günü/ 1. Bölüm: Aşina ve Wang Arasındaki Savaş Bitti

Çok uzun yıllar önce Sarı Irmağı'nın kıyısında iki kabile yaşıyordu. Bunlardan birisi Aşina idi ve onlar Türktü. Liderleri Attila idi. Bunlardan diğeri Wang idi ve onlar Çinliydi. Liderleri Xiao Wang idi. Bu iki kabile düşmandı ve daima birbiriyle savaşıyorlardı. Fakat o yıl, yıl boyunca yağmur yağmadı ve tarım toprakları kuraklaştı. Sonra iki kabile de kısırlığa yakalandı. Öyle ki yirmi yıl boyunca Aşina ve Wang kabilelerinde hiç çocuk doğmadı. Sonunda ikkabilenin de nüfusu azaldı. Sadece Aşina kabilesi değil Wang kabilesi de bu olay yüzünden birbirleriyle
savaşamaz hale geldi. Sonunda Aşinaların lideri Attila ve Wangların lideri Xiao Wang barış yapmaya karar verdi. Aslında bu karar zorunluluktan kaynaklanmıştı.
O gün, 2 Ağustos 624 günü, Attila ve Wang'ın kabileleri bir araya geldi. Söze önce Attila başladı;

Attila: Sevgili Aşina ve Wang kabileleri, toplantımıza hoş geldiniz. Bugün geleceğimizi tartışacağız. Hepinizin bildiği gibi başımızda bir kısırlık belası var. Bundan dolayı birlikte barış yapmaya ve bu olaya karar verdik. Eğer bir gün bir oğlum olursa, oğlum Wang'ın kızı ile evlenecek ve eğer bir kızım olursa kızım Wang'ın oğlu ile evlenecek. Kısacası Gök Tanrı adına söz veririm ki çocuklarımız soyumuzu yürütmek için beşik kertmesi olacak.

Sonra X. Wang konuşmaya başladı;

X.Wang: Hepiniz Attila'nın konuşmasını duydunuz. Bunların hepsi doğrudur. Ben de Güneş Tanrısı adına söz veririm ki eğer bir gün bir kızım olursa, kızım Aşinaların oğlu ile evlenecek ve eğer bir oğlum olursa, oğlum Aşinaların kızı ile evlenecek.

Bu konuşmadan sonra herkes şaşırdı. Çünkü Aşina ve Wang kabileleri barışmıştı. Fakat aslında bu bir zorunluluktu.

Bu toplantıdan iki yıl sonra Aşina kabilesinde bir mucize meydana geldi. O gün, 6 Ağustos 626 günü, Attila bir oğlan babası oldu ve Aşina halkı çok sevindi. Attila oğlunun doğumunu kutlamak için tüm kabileleri bir kutlama yemeğinde topladı. Akşam orada tüm kabileler bir araya geldi. Sonra Attila oradakilere bir konuşma yaptı;

Attila: Öncelikle anlayışınız için teşekkür ederim. Bugün çok mutluyum; çünkü yirmi iki yıl sonra bir oğlum oldu. Şimdi oğluma ismini vermek istiyorum( Sonra Attila oğlunu beşiğinden aldı ve oğlunu koltuk altından tutarak konuşmaya devam etti) Aşina kabilesine hoş geldin oğlum. Gerçekten bizi çok mutlu ettin. İleride bit kahraman olacak ve muhtaçlara yardım edeceksin. Bundan ötürü adın Kür Şad olsun.

Sonra herkes Attila ve oğlunu alkışlamaya başladı.

Bu olaydan dört yıl sonra Wang kabilesinde diğer bir mucize gerçekleşti. O gün, 6 Ağustos 630 günü, Wang bir kız babası oldu ve Wang halkı çok sevindi. Bu kez Wang tüm kabileleri bir kutlama yemeğinde topladı. Yemekte Wang bu sözlerle konuşmasına başladı;

Wang: Öncelikle hepiniz yemeğimize hoş geldiniz. Bugün çok mutluyum; çünkü bir kızım oldu. Bundan sonra soyumuz Kür Şad ve Liu sayesinde büyüyecek. Bu arada herkes bilsin ki kızımın adı Liu'dur ve kızım Kür Şad ile evlenecektir.

Sonra Kür Şad ve Liu'yu beşik kertmesi yapmak için oraya iki yaşlı adam geldi. Sonra Kür Şad'ın öğretmeni Kul Bilge Kür Şad'ı çağırdı ve tören bu sözle başladı;

Kul Bilge: Şimdi tüm misafirler ve Tanrı Kür Şad ve Liu'nun birbirleri için taratıldığına tanıklık ediyor. Bu iki çocuk artık beşik kertmesidir( Bu arada Kür Şad ve Liu'nun boyunlarına bir madalyon asar). Şimdi Kür Şad oğlum Liu2nun yanağına bir öpücük kondur. Çünkü bu öpücük onu her zaman koruyacak. Sen nerede olursan ol Kür Şad kalbin Liu ile olacak ve nereye gidersen git onu bulmayı başaracaksın.

Sonra herkes bu sözcükleri kuvvetle alkışladı. Böylece aşk mührü Kür Şad ve Liu'nun kalbine vurulmuş oldu.

13 Haziran 2011 3-4 dakika 6 öyküsü var.
Yorumlar