Bakkalın Çırağı

Akıllı ve becerikli olmasına rağmen derslerinde pek başarılı olduğu söylenemezdi bakkal çırağı Yusuf'un,en başarılı olduğu dersler;müzik, beden eğitimi ve resim dersiydi,babasına karnesini gösterdiğinde hep aynı azarı işitirdi:

-Matematiğin zayıf, ne zaman adam olacaksın sen?

Yaz tatilinde hem biraz hesap kitap öğrensin hem iş öğrensin hem hayatın zorluklarını görsün hem de aileye katkı sağlasın diyerekten arkadaşı olan bakkalın yanına çırak olarak verdi babası Yusuf'u.

Bakkal dükkanının önünde boş bir arsa vardı ve Yusuf'un sınıf arkadaşları oraya maç yapmaya gelir onu da davet ederlerdi,Yusuf ise koli koli gelen malzameleri raflarına yerleştirmekle meşgul olurdu.

Bakkal amcası:

-Al bu bisküvileri arkadaşlarına dağıt,dedi bir gün,o da dağıttı. Ertesi gün: "Çikolataları dağıt,şekerleri dağıt,sakızları dağıt,"diyerek devam etti arkadaşlarını mutlu etmeyi seviyor ancak bakkal amcasının bu bankör davranışına çok şaşırıyordu.

Gerçek şu şekilde ortaya çıktı, ustasının gösterdiği sakızları değil de başka sakızları dağıtmaya çalışınca ustası küplere binip şöyle demişti:

-Bırak onları,görmüyor musun onların kullanma tarihleri henüz bitmedi.

26 Haziran 2023 1-2 dakika 411 öyküsü var.
Yorumlar