Başrolde Aşk

Eskiden Türk filmlerin konusu hep aşktı.Çünkü o zamanlarda aşk gerçek aşktı .Tarık akan ve Gülşen Bubikoğlu'nun 'Ah nerede' adlı bir film vardı.O filme gerçekten de başrolde aşk vardı.Tarık Akan'ın Gülşen Bubikoğlu'nun kapısında yattığı,ama her seferinde red cevabının aldığı bir aşk filmiydi.Ya şimdiki aşklarda ? Bırakın red cevabının alınması, bayanlar erkeklerin kapısında yatıp, onlar için hemcinsiyle kavga ediyorlar.Bu kadar gurursuz olmuş aşk .Gerçi bu devirde Tarık Akan gibi kapıda da yatsalar erkeklerin gerçekten sevdiğine inanmak zor.Çünkü her önüne geleni seni seviyorum diyip fütursuzca aşkı yaşadığını sanıp sonra ardına bakmadan çekip gittikleri için inanmak zordur.Kadın olduğun için mi yoksa sen olduğun için mi seni tercih etmiştir? Geniş ruhları vardır erkeklerin.Onlar için hayatlarına 70 tane kadın girmesi güç göstergesidir.Egolarını tatmin eder.Erkek önce ne istediğini bilecek,sonra gerekirse sevgisi kanıtlamak için sevdiği kadının kapısında yatacak.Onun için neler yapabileceğini gösterecek.Kadın da hemen evet demeyecek.Kadın dediğin nayıf,zarif ve ağar olmalıdır.Erkeklere hayır demesini bilmelidir.Sıradan olmadığını,farklı olduğunu hissettirmelidir.Zor olmalıdır.Anlaşılmayı beklemelidir.Erkek de zaten kadını anlamalıdır.Herkese davrandığı gibi davranmamalıdır.İşte bu yüzden ben hiç 'başrolde aşk' olan bir film izlemedim.

07 Temmuz 2011 1-2 dakika 4 öyküsü var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (2)
  • 13 yıl önce

    yüreginize saglik, reyhan hanim cok güzel ifade etmissiniz duygu ve düsüncelerinizi katiliyorum

    maalesef belirttiginiz gibi artik eskide kaldi o leyla mecnun asklari bu devirde hersey yalan olmuski biri gercektende sevse artik biz kadinlar güvenemiyoruz inanamiyoruz

    maalesef bu acimasiz yalan dünyaya karsi bizlerde duygularimizi düsüncelerimizi yitirmissiz...

    umarim hersey gönlünüzce olur

    saglicakla kaliniz efendim sevgilerimle..

  • 15 ay önce

    Biz aşkı yaşardık kalpte gönülde dillenirdi aşklar nağmede telde şimdi adı kalmış sadece dilde sevdalar sevdalar eski sevdalar andıkça maziyi gözlerim dalar. ** Artık Aşk yok Sn. şairim para var para şimdi herkes parası kadar seviliyor ve bizim paramız olmadığı için sevenimizde yok. Ama olsun gözümüz tok. Sn. Şairim HERKES KENDİNE YAKIŞANI YAPAR bunu hiç unutmayın. Beye beylik ata atlık ite de itlik yakışır.