Bay Gri - 1

" - Merhaba ben Ekrem Nadir . "

kocaman iri gözlerini dikmis , göz bebeklerimin içine irtica ediyordu. Yüzündeki o aptal tebessümle ve kendine güvenen biri imajıyla çekiyordu kendine beni birden ve aniden.. Nadir bulunan biri olmalıydı Ekrem .. Küçük bir espiri katmıştı ailesi belli.. Minicik ellerim büyük , bakımlı ellerinin arasında kayboldu. Bembeyaz elleri vardı , tırnakları yeni manikürlenmisti belliydi. Kıyafeti baştan aşağı düzenliydi , ütüsü düzgündü , galiba hâlâ annesiyle yaşıyordu. Bu iyi birşeydi serseri olma ihtimali düşüktü. Evine bağlı olur , evlenince işten eve evden işe moduna girerdi. Belki annesiyle yaşardık , ne olacak sanki hem bana iyi bile olurdu.. Dişleri elleri gibiydi Ekrem'in ya sigara kullanmıyordu ya da dişçisi çok iyiydi . Gökkuşağı gibi gülümsüyordu. O bir saniyelik ellerindeki elim dünyayı döndürüyordu işte. Mücevher taşıydı Ekrem..

"- Bir anketimiz vardı bankamız için doldurmak ister misiniz ? "

besbelli sosyaldi Ekrem. Ne güzel ! Insanlarla hemen samimi olan insan türü . Bankacı olmasından olsa gerek bu tavrı. O da benden hoşlandı kesinlikle anketi o yüzden uzattı. Evimizin rengi pembe olsun o büyük ihtimalle maviyi seviyor çünkü masasındaki çoğu şey mavi ama olsun isterse maviye boyatiriz.

"-yine bekleriz. "

bu kesinlikle bir işaretti. Gülümseyerek bekleriz dedi. Ne zaman desem ayıp mi olur acaba ? Yok yok olmaz..

" - her gün bankaya gelip gereksiz bir sürü sual soruyorsunuz neden ? "

biraz aptal bu Ekrem. Biraz abartı oldu basbaya aptal. Tam bir aydır her gün o bankadayim . Güvenlik görevlisiyle selamlasmaktan ben bıktım , o hâlâ anlamadı. Bankadaki herkes anladı , o anlamadı. Patronum bile anladı , o anlamadı. Duygusal problemleri var galiba , bu kötü. Psikoloğuma götürmeliyim onu..

08 Kasım 2011 1-2 dakika 14 öyküsü var.
Yorumlar