Bayan Sarmaşığın Banka Hesabı

Bayan Sarmaşığın Banka Hesabı

92 yaşında, minyon, dengeli ve gururlu, her sabah 8'de tamamen giyinen, saçlarını modaya uygun şekillendiren ve kör olmasına rağmen, makyajını mükemmel yapan bir hanımefendi dün huzurevine taşındı. 

70 yaşındaki kocası yakın zamanda vefat etti ve bu da taşınmayı gerekli kıldı.

Huzurevinin lobisinde saatlerce sabırla bekledikten sonra, odasının hazır olduğu söylendiğinde tatlı tatlı gülümsedi. Yürütecini asansöre doğru hareket ettirirken, penceresinden sarkan kuşgözü yaprakları da dahil olmak üzere küçük odasının görsel bir tanımını yaptım. Kendisine bir köpek yavrusu hediye edilmiş sekiz yaşındaki bir çocuğun coşkusuyla, "Onu seviyorum," dedi.

"Bayan Sarmaşık, odayı henüz görmediniz... sadece bekleyin."

"Bunun onunla hiçbir ilgisi yok," diye yanıtladı. “Mutluluk, önceden seçtiğiniz bir şeydir. Odamı beğenip beğenmemem mobilyaların nasıl yerleştirildiğine değil, düşüncelerimi nasıl düzenlediğime bağlıdır. Onu sevmeye çoktan karar verdim.

Her sabah uyandığımda verdiğim bir karar!

Bir seçeneğim var; Günü yatakta vücudumun artık çalışmayan kısımlarıyla ilgili yaşadığım zorlukları anlatarak geçirebilir veya yataktan kalkıp çalışan kısımlar için şükran duyabilirim. Her gün bir hediye ve gözlerim açık olduğu sürece yeni güne ve hayatımın bu zamanı için biriktirdiğim tüm mutlu anılara odaklanacağım."

Açıklamaya devam etti: "Yaş bir banka hesabı gibidir, içine koyduğunuz kadarını çekersiniz. Bu yüzden size tavsiyem, hatıraların banka hesabına bolca mutluluk yatırmanız olacaktır. Hafıza bankamı doldurmadaki rolünüz için teşekkür ederim. Hala yatırım yapıyorum.”

Ve gülümseyerek şöyle dedi: "Mutlu olmanın beş basit kuralını hatırla..:

1. Kalbinizi nefretten arındırın.

2. Zihninizi endişeden arındırın.

3. Sade yaşayın.

4. Daha fazlasını verin.

5. Daha azını bekleyin ve her anın tadını çıkarın.”

Saygılarımla 

07 Aralık 2022 1-2 dakika 23 öyküsü var.
Beğenenler (3)
Yorumlar (2)
  • 15 ay önce

    “Mutluluk, önceden seçtiğiniz bir şeydir. Odamı beğenip beğenmemem mobilyaların nasıl yerleştirildiğine değil, düşüncelerimi nasıl düzenlediğime bağlıdır. ne kadar güzel bir cümle, başlı başına anlam yüklü. Yazılarınız, her gün okumaktan ciddi derecede keyif aldığım bir bölüm haline geldi bende, öncelikle kutlarım. sade yaşayıp, daha az beklentiler ile dolu bir hayat dilerim herkese...

    saygımla...