Bayanlar Sanki Daha mı Özenerek Alışveriş Ediyor Ne

Bayanlar Sanki Daha mı Özenerek Alışveriş  Ediyor Ne

Pazar sokağı yine her zamanki gibi kalabalıktan geçilmiyordu. Sıra sıra dizilmiş tezgahlar sanki bana hiç bitmiyecekmiş gibi geliyordu. Üç adım atsam, dördüncü adımda hanım muhakkak beni durduruyordu. Evet, yine hanımla alışveriş etmeye pazara gelmiştik. Önceden alacak olduğu sebzeyi, meyveyi baştan ayağa dolaşarak; fiyatların da uygun ve ucuz olduğuna iyice kanaat getirerek en sonra da alırdı alacağı şeyi. Ben olsam on dakika sürmez hemen alıp çıkmak isterdim şu pazardan. Nerdeyse bir saat olmuş, hala itinalı seçtiği domateslerin, biberlerin parasını vermekle meşguldüm. Arada bir serzenişte bulunup :

- Yahu yetmez mi hadi gidelim. Bak ikindi namazı geçmek üzere, kılmam lazım

desem de hanım yine bildiğini okuyordu. Ama itiraf etmeliyim ki hesabını çok iyi yapıyordu. İşi aceleye getirmiyordu. Öyle gereksiz şeyler de almıyordu zaten. Boşu boşuna evi dişi kuş yapar dememişler. 

Ne pazarcılar bağırmaktan yorulmuş, ne de bizim hanım tezgâhlarda durmaktan. Elimde ağırlaşan pazar arabasını artık güçlükle götürüyordum. Arada bir :

- Bir saniye çekilir misiniz ?

diyordum herkese. Eğer çarpmışsam da :

- pardon pardon

Ve adım atılamaz hale gelinmişti. Kalabalık artık iyice çoğalmıştı. Ve sonunda işte. Alışveriş tamamlanmıştı. Benim bir 'oh be' deyişim vardı ki sormayın. Acaba bir an önce kurtulayım diye alışveriş yapmaktan anlamıyor olabilir miyim ben ? Ya da bir an oldu bittiye getirmek. Bildiğim bir tek şey var. Sanırım bayanlar daha mı iyi özenerek alışveriş yapıyor.

22 Temmuz 2022 1-2 dakika 84 öyküsü var.
Beğenenler (2)
Yorumlar