Ben Bir 444 Uzmanıyım Bundan Sonra

Evet, evet ben bir 444 uzmanıyım bundan sonra. ''Hadi ya böyle bir uzmanlık mı var?'' dediğinizi duyar gibi oluyorum. Tıpta uzmanlığı, hukukta, hesap işlerinde ya da başka başka mesleklerde uzmanlığı biliyoruz da 444 uzmanlığı nasıl bir şey onu pek anlayamadık diye mutlaka düşünmüşsünüzdür. 444 uzmanlığını artık benim milletimin içinden bir çok kişi yakaladı, hem de bu uzmanlık için para da harcanmıyor, size gelen başı 444 ile başlayan numaraların hangi operatör olduğunu bilin ve cümlelerinizi ona göre kurun, böyleyken böyle bu uzmanlık.








İnanır mısınız ben bunların yüzünden yirmi senedir kullandığım cep telefonu hattımı ciddi ciddi iade etmeyi bile düşünüyorum, o derece yani. Bunalımlardayım, bir insan bir ay da kırk elli kere bu 444 numaralı hatlardan aranır mı arkadaş? Bir mola verin, bir rahatlık verin Allah aşkına. Sabah bir telefon operatörü arıyor, öğleden sonra başka bir 444 lü numara, ikindi vakti başka bir 444 lü numara, akşama daha başka, eve geliyorum ev de de rahat yok, Ya arkadaşım, yorgun argın eve gelmişim, bari evimde rahat bırakın. Hayır, sonra tepem atıyor, ağzımı mağzımı bozuyorum, bu seferde sizin yüzünüzden günaha giriyorum.








Zaten telefonu açıp da bir müddet sonra ''Sesinizi kayda alıyoruz.'' dedi mi karşıda ki vatandaş, her kimse, benim iyice tepem atıyor. Bu sesleri teybe alma işi başladığından beri ben o operatör arkadaşlara bir rahatlıkla ağız dolusu küfür edemiyorum. Küfür etme özgürlüğüm yok mu benim bu muhteremlere? Televizyona çıkan lüzumsuz adamlara bir dolu saydırıyorum, lakin bu operatörlere maalesef saydırma özgürlüğümüz yok. Bakın bu lafıma iyi kulak verin. Eğer ki bu 444 lü operatörlerin sesleri kayda alma işleri bir son bulsun, arayan operatörlerin en az yüzde ellisi küfürleri, hem de sunturlu, galiz küfürleri yer, diyeyim yani...








Çok bunaldıysanız bu işlerden, bundan sonra siz de benim gibi yapın. O arayanlar ile dalga geçin, eninde sonunda sizi, bizi, buna zorluyorlar.




Zrrrrrrrrrrrrrrr cep telefonum çalar.




- Buyursunlar
- Efendim biz filan fişmekan banktan arıyoruz. Size kredi kartı çıkartalım, hesap açalım, eşinize ek kart verelim.
- Ama kart aidatı alıyorsunuz. Almıyoruz diyorsunuz alıyorsunuz, kandırıkçılık mı yapıyorsunuz?
- Almayız efendim almayız siz bize gelin hiç pişman olmazsınız.
- Pişman olursam ne olacak bir kutu pişmaniye mi hediye edeceksiniz?
- Çok şakacısınız Ahmet Bey
- Siz benden daha şakacısınız banka olarak, ama sizin şakalar biraz soğuk. Aidatları giydiri
giydiriveriyorsunuz.
- Aidat da neymiş efendim, sizden kıymetli mi aramızda üç kuruş aidatın lafı bile olmaz.
- Yemezler koçum hadi başka kapıya...




Zrrrrrrrrrr başka bir gün başka bir 444 lü vatandaş takılır bana...




- Ahmet Bey
- Ahan da adımı nereden biliyorsunuz?
- Efendim bilmez miyiz? Biz bu ülkenin en büyük operatörleri arasında ilk ona giriyoruz her şeyinizi biliriz.
- Konu nedir konu?
- Size çok avantajlı bir teklifimiz var. Bizim operatöre geçerseniz her gün bir saat bedava konuşturuyoruz sizi, ayrıca beş yüz SMS de bizden size armağan. Tepe tepe, pardon güle güle kullanın lakin yeter ki öbür operatöre kıllanın ve bize gelin. Ayrıca çocuklarınız ve torunlarınıza da bizim operatöre getirirseniz onlara da kafadan beş yüz SMS hediye. Bitmediiiiiiiiiiii, biz de her şey bol gündüz bir saat bedava konuşmayı gece de veriyoruz bu sefer hem de iki saat. Bitmediiiii ayrıca çocuklarınızın ve torunlarınızın doğum günlerinde dolu dolu kutlama mesajları. Bütün iletişim dünyasını ayaklarınızın altına sereceğiz yani bilmem anlata bildim mi?
- Peki bir müddet sonra çıkmak istersem?
- Olmadı ağabeyim, Ahmet Ağabeyim olmadı. Üzdün beni bak şimdi kahrettin vallahi. Bizim operatörden çıkmak, ne demek, aklına bile getirme o zaman senin ananı ağlatırı..... yani annenizi de severiz, hatta ona da bizden hediye bedava bir hat veririz diyecektim, çıkılır mı ağabeyim ya böyle muhteşem bir firmadan. Daha size ne yapalım Ahmet Bey. İsterseniz ev kiranızı da verelim.
- Yok canım o kadar da değil, öyle bir şey istemem.
- Sen gel bize ağabeyim bir öpüşelim, bir el şıkışalım her şey güzel olacak bak.
- Öpüşürüz de öpüşmeye, öpülen hep ben oluyorum birader, ben sizi hiç öpemiyorum, bilmem anlatabildim mi?




En iyisi cep telefonunu bu 444 lü numaralara kapatmak lakin o da sorun oluyor çoğu kere, bu sefer şehirler arası da arama yapamıyorsunuz bildiğim kadarı ile...




Bazen esnaf arkadaşlar ile iddiaya bile giriyorum 444 lü numaralar arayınca. Zrrrr çalıyor ''Bak Hasan bu arayan geçen sana dediğim banka.'' Hasan da yanımdadır. Açarım telefonun hakikaten de o banka. Başka bir gün yine çalar zrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ''Bak İsmail, bu da filan operatör.'' o da doğru çıkacaktır. Başka bir gün başka bir banka o da hiç şaşmaz, doğru olarak yanıtlanacaktır. İş arkadaşlarım ile bir çok kere iddiaya giriyorum ve şimdiye kadar hepsinde kazandığım, bir dolu kolalarını, ayranlarını içtiğim için, onlarda eninde sonunda pes ettiler ve 444 uzmanlığımı ittifak ile onayladılar...

11 Eylül 2016 4-5 dakika 627 öyküsü var.
Beğenenler (1)
Yorumlar