Ben Bir Köy Öğretmeni Olarak

33 yıl, ülkenin değişik bölgelerinde ve yurt dışında görev yaptığım sürece;
Okullar boyadım, badana yaptım, wc, depo ve kömürlük tamir ettim, temizledim, sınıf süpürdüm, tezek sobası yaktım, çatı aktardım, musluk tamir ettim, kapı, pencere, dolap, sıra ve kara tahta yaptım, tamir etim ve boyadım.
Bu işleri öğretmenlik bildim, severek ve isteyerek yaptım.





Kaç öğrencimin burnunu sildim, düğmesini ilikledim, tırnakların kestim, göz çapaklarını temizledim, mont fermuarını kapadım, saymadım.





Öğrencilerime doktorluk yaptım, okuluma hademelik de müdürlük de yaptım
Gün geldi öğrencilerime anne oldum, baba oldum, en çok da onlarla sırdaş oldum... Köyün muhtarı oldum, imamı oldum, danışmanı oldum. Gün geldi köyün sağlıkçısı oldum, tarımcısı, çiftçisi, düğünlerinde halay başı, ölümlerinde acı paylaşıcısı oldum.





Ben bir köy öğretmeniyim ve bunları yaptığım için de çok ama çok mutluyum, gururluyum. Yeniden gelsem dünyaya, yine köy öğretmeni olmak isterim.





YENİ ÖĞRETİM YILINDA
SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİMİZE SAĞLIK VE BAŞARILAR
SAYGIN ÖĞRETMENLERİMİZE SABIR, GÜÇ VE KOLAYLIKLAR DİLİYORUM ...

08 Eylül 2014 1-2 dakika 10 öyküsü var.
Yorumlar (1)
  • AYNISINI VE DAHA FAZLASINI YAPTIKTA İKRAMAMI GEÇTİK.saNKİ

    ŞEHRE İNMEK AZAPTI DERTTİ,İZİN İÇİN ÖNCEDEN BİLGİ VERMEN GEREKTİ.iki onluk MAAŞLA ÜSTELİKTE ADIMIZ KOMİNİSTe ÇIKARAK,İMAMIN YEDİĞİ TAVUK KEMİĞİYLE İDARE EDERKEN SİYASETTÇİ(ylalncı pehlivanlar gibi meydana çıkarak köyün azmanın yanında yanına alarak.öğretmene hakaret eden partizanın susması için övgü yağdırması isteyen cahil halkın kARŞISINDA,SUÇLU OLARA GEZMEK ,AİLECE HAKARETE UĞRAMAK BİZİM İÇİNDİ.Demokrasinin süsü bu günkü ahval,işine gelenlerin muhtaç olduğu havayı yaratmıştır. Tepe tepe kulansınlar.Hiçte mutlu bir meslek hayatı yaşamadım.Benim gibi binlercesisi de hâlâ sürünmektedir.Sonunda 1009 lira emekli maaşıyla yaşam savaşı veriyorum.Gözleri aydın olsun kulakları manisa,parayla sigara yakan siyasilerimizin.mebuslarımızın.