Ben Bir Sazanım

Ben bir balığım.Adım sazan.
Azıcık kendimden bahsetmek isterim;Sazangiller familyasından olduğum söyleniyor.Uzun ve iri gövdeli tatlı su balığıyım.Göl ve yavaş akan derelerin dip sularında yaşarım. Her ısıdaki suya uyum sağlar,aşırı soğuklarda çamura gömülerek kış uykusuna yatarım.Kışın ölmeden donabilmek gibi enteresan bir hünerim vardır.Su akıntısına karşı yüzebilir, kuyruğumu çenemin arasına sıkıştırarak bıraktığımda zemberek gibi boşanarak 3-5 metre sıçrayabilir çağlayanları aşabilirim.Renk ve biçimim yaşadığım ortama göre değişebilir.Çevik ve hareketli bir balığımdır.

Günlerden bir gün beni bir eve götürdüler.Doğal olarak kim götürdü ben de bilmiyorum.Derin dondurucuya koymuşlar beni.Tabi özellikli hünerlerimden haberleri olmadan.Birkaç gün orada uyuyup dinlendim.Vallahi beni koydukları yer hiç de fena değildi.Oh be dedim buz gibi.Derin dondurucuda tam şöyle derin derin bir uykuya dalmışken gözüme bir ışık vurdu aniden uyandım.Kapıyı açan evin kızıydı sanırım.Hey olley şimdi onlara bir sürpriz yapacağım.Şaşkınlıktan küçük dillerini yutacaklar...

Kızımız beni alıp güzelce lavabonun önüne getirdi.Baktım şakır şakır su sesi geliyor.Hah..dedim beni yıkayacak şimdi.
-Hahahahahaha Hadi güzelim sok çeşmeye başımı.
-Hadi ama seni bekliyorum bak.Hem sana bir sürprizim var;
Bir plastik kabın içine koydu beni önce arkadaşlarımla birlikte.Onlar da sürpriz için hazırlıklılar. Kendimize gülüşüp duruyoruz.Tabi kız başına geleceklerden habersiz.Gayet rahat bir tavırla.Fakat o da ne?Biraz gergin mi ne? Sanırım bizi temizlemek ile ilgili biraz sıkıntısı var..Hım..ya bizi çok seviyor yada fobisi var..Bakalım göreceğiz.Sesler geliyor arkadan kızın yanında bir kız daha belirdi. Ona söylenip duruyor;
-Hadi ama seni bekliyoruz şunları temizle de ben de tavayı kızdırayım bu arada.Kız duygusal bir tavırla;
-Of ya biliyorsunuz balık temizlemekten hoşlanmıyorum.Bakın şimdi sizin yüzünüzden yine kabuslar göreceğim günlerce.
-Hadi hadi yok olmaz bir şey.Bak sen bir başla gerisi gelecek.
Onlar konuşmalara devam ede dursunlar ben gözlerimi açıyorum yavaş yavaş su değdikçe
vücuduma.
-Hey arkadaşlar hadi uyanın yıkanma vakti.Açın gözlerinizi..Eğlence saati geldi.
-Ay imdat o da ne? Anneeeee..!
-Allah iyiliğini versin ne oldu kızım?
-Aman tanrım gözlerime inanamıyorum anne bunlar canlandı.
-Hadi canım.Vallahi bak canlandılar.
-Vallahi de billahi de ben ellemem bir daha ne bunlara ne başka bir balığa.
-Doğru vallahi yüzüyor yahu bunlar.Nasıl yani.! Biz onları dondurucuya koyduğumuzda canlı değillerdi ki.Hani canlı da olsalar da nasıl yani ya balıklar canlanmış.
-Kızıımmm tavanın altındaki ocağı kapat boşu boşuna yanmasın.Bu gün balık filan yok menüde anlaşılan.Yağı da başka bir kaba al da başka zaman kullanırız artık.
-Anne yaaa ne yapacağız biz şimdi bunları?
-Getir bir kova içerden su doldur içine.
-Al getirdim.
-Koy şimdi balıkları içine.
-Heyy sazan kardeş gördün mü kızın yüzündeki ifadeyi.Hahaha vallahi çatladım gülmekten. Cin çarpmışa döndü.Hayatımda hiç bu kadar eğlenmemiştim.Olleeyyy laylaylaylayyyy...dans edin çocuklar.
Bakalım şimdi neler olacak.Vallahi bu kız da pek korkakmış canım yada çok duygusal veya çok insaflı.Ama yok yok ben anlamıştım bunun gözlerine bakınca.Bu bizi canlı gördüğünde hayatta kesemez öldüremez dedim di size.Bakın aynen dediğim çıktı işte.
-Hey yeğen koş bakayım.Gel gel gördün mü balıkları.
-Evet evet duydum içerden. Bakayım.Ana valla yaşıyor bunlar.E ne yapacağız biz şimdi bunları teyzoş.
-Valla ben hayatta ne keserim ne de yerim.Sen en iyisi mi al bunları böyle kovayla yakında bir yer bulursan bırak suya.Tabi tatlı su olması lazım.Yoksa yaşamazlar tuzlu suda bunlar. Yada işte ne yaparsan yap diyeceğim ama gönlüm razı olmuyor bir türlü.İstersen ver birilerine.Onları tavaya koyacak cesareti olan birilerine.
-Ya of ya niye benim başıma gelir böyle şeyler.Bak şimdi uyku haram bana kaç gün artık bilmem.
Kurtuldu(mu) balıklar.. !!

(Bir sazan balığının eve kadar hatta dondurucuya kadar girip hatta temizlenmek için ocakta duran tavaya o kadar yakınken, temizlenmek için çeşme önüne kadar inip tekrar tatlı sulara mı yoksa başka bir tavaya mı artık orası meçhul dönüşünün komik ama gerçek macerasıdır.)




20 Ocak 2010 İzmir

20 Ocak 2010 4-5 dakika 1 öyküsü var.
Beğenenler (4)
Yorumlar (2)
  • 14 yıl önce

    evet sazan arkadaş .. yaşanmış bir hikaye olduğunu biliyordum.. eh sazan dilini de iyi kıvırmışsın hani... ve okunası bir hikaye _öykü olmuş..

    bu arada nasıl gülüyorum bir bilsen... hiç bitmesin istedim bir de bu hikaye.. ama o balıklar muhtemel ki denize gitti zannımca..o da bu öyküye girebilirmiş derim tebrik ederken.. eh okuyanlar da İzmir ve İzmir'li farkını görsünler:) memleket sıcak insanları sıcak hatta balıkları daha hatta sazanları da ...

    hoş bir hikaye nihayetinde ve kocccaman tebrikler ustaya👍👍👍👍👍👍👍

  • 14 yıl önce

    bence çok güzel ellerine ve düşüncelerine sağlık... tebrikler... başarılarının devamını ve güzel şiirlerinin devamını dilerim... sevgiler...saygılar...