Ben En Çok Kuyruklu Yıldızı Sevdim

Gece, kapıda oturuyorum, her yerde sık ağaçlıklar..Bir yıldız tutuyorum, gökyüzü hep yıldız..Seçmek ne kadar da zorlaşıyor bir sürü yıldız içinden, tek bir yıldızı..O an hayallere dalıyorum, sevdiklerim geliyor bir bir aklıma..Bir yıldızı andırıyor gözümde her biri..Tutmaya çalışıyorum, tutamıyorum yıldızları..Kuyruklu yıldıza takılıyor gözlerim, bir uçurtmayı andırıyor düşlerim..Gerçekleşmesini her istediğimde inliyor ruhum, basılmış gibi kuyruğuna, her engelde..Sancılara kalıyorum..
...

Dedemin gaz lambası bölüyor düşlerimi..Alıyorum kendimi yıldızlardan, lambaya saçılıyor ümitlerim..Sıcacık küçük bir alev, gökyüzündeki yıldızlardan daha gerçekçi geliyor o an..Küçük mutluluklarımmış yanan, anlıyorum..Çok uzaklarda aramadan güzellikleri, yakınımda olanları farkediyorum..Seksenlik dedem dikiliyor karşıma, bir çınar gibi..Sevinçleri kadar, yemyeşil gözleriyle ağlar gibi..Lambayı tutan el onun eli..Bir yıldız olup geceye kayıyorum..Işık ararken ışık olmam gerektiğini anlatıyor karanlıklar..Dedemle maziye akıyorum..

...

Bu harman bir sürü çocuğun oyununa eşlik etti..Kimisi kızılderili olmayı, kimisi de kovboyluğu seçti bu oyunlarda..Kimse sormadı bana hangi oyunda, hangi rolü seçtiğimi!..Bilemedim ben de beyazı mı, karayı mı kendime biçtiğimi..Denizi mi, adayı mı bu uzun yolda?..Hiç kimse kendisi seçmedi belki de, rengi gibi rolünü de..Harmanda kaldı sanki çocuksu umutlarım..Terketmiyor beni iç yangınım..İşte yalancı ata binen benim..Elimde atımın hayali yuları, başımda arkadaşlarımın verdiği uzunca kuş tüyü..Gidiyormuş gibi yapıyorum herkes gibi ben de..Atım şaha kalkıyor, çığlıklarım yükseldikçe göğe..At da ben de sakin değiliz..Aslında ikimiz de birbirimizden deliyiz.Baktıkça kendime, öylece kalıyorum..

...

Şimdi yeniden yıldızlarda aklım..Hep birini sevmekten, açlıkta kalbim..Baktıkça doyamadığım, doydukça acıktığım yıldızım, işte karşımda..Kuyruğu ne uzun ne kısa..Ah şu yıldızlar hepsi başıma bela..Dökülürken, gece her biri ayrı ayrı göğüme..Ne zaman birine umut beslesem, ay ikiye bölünüyor, bakışlarım yarıyor ne varsa, yıldızlar dökülüyor avuçlarıma.Her birisi sönmüş oluyor elime düştüğünde..Işığını yitiriyor, ben sınırsız sevdikçe..Belki kaldıramıyor yıldızlar sevgimi, hoş göremiyorlar deliliğimi..Bilemediklerimi topluyorum yerden..Ansızın çıkıyorum, gecenin içinden..Gündüz daha şaşkın yapıyor ba/kışlarımı..Yabancılaşıyorum herşeye..Hazanla dolu tüm mevsimlere..Ne gündüz ne gece diyor bir ses taaa derinlerden..Geçmek gerek diyorum ben de, mevsimlerden.Yaz oluyorum, kış oluyorum, yanıyorum, üşüyorum..Ben bunları neden yaşadığımı bir türlü anlamıyorum..Yıldızım geliyor aklıma, sonsuzluğa kayıyorum..
...

Dedem akşamları gökyüzünü izletir, yıldızların isimlerini sayardı bize tek tek..Şu samanyolu, şu çoban yıldızı, şu kuyruklu yıldız!..Ben kuyruklu yıldızı sevdim en çok..Kuyruğuna rağmen, bastıkça yürek inleten..Sevdikçe, uykularımı bölen kuyruklu yıldızdı işte, benim yıldızım..Belki o da tüm yıldızlar gibi bir yıldızdı..Ama o benim yıldızımdı, bu yüzden özel, kuyruğuna rağmen güzeldi..Sevdim, yıldızımın kayışını izledim sevdikçe..Kalbimi hüzne boğan acılar terketmedi öyle ki, kuyruklu yıldız sadece benim deyip, sahiplendikçe..Kendiyle savaşmanın adıydı aşk, kendi cephemde yenildim..Sevdikçe büyüdü gözlerimde aşk, korkak kahramanlar büyüttüm düşlerimde..Bir sabah ansızın terkedildim..Ben en çok kuyruklu yıldızı sevdim..
...

Karanlığa alışmıştım bir yarasa ürkekliğinde..Bazen çarparak taşlara, bazen yararak geceyi..İklimim geceler boyu kış, kışlar boyu geceydi severken..Kuyruklu yıldızım bunu hiç bilmedi..O hep gökyüzünde olmayı sevdi, kuyruğuna basılmasını hiç istemedi..O hep yalnızlığı seçti, yıldızlar içinde kuyruğundan başkasını istemedi..Belki biraz farklıydı, hep biraz mağrur, biraz asiydi..Ama yıldızdı o da işte, tüm yıldızlar içinde.Işık olmaktı görevi sadece, gecenin derinliğinde..Kuyruğunu topladı bir akşam, saklandı gecenin içinde..Işığını sakladı her gece, göstermedi kimseye..Herkes onu karanlık sandı..Oysa o benim kuyruklu yıldızımdı..Öyle ışık dolu, öyle derindi..Ben sadece kuyruklu yıldızı sevdim, sevdikçe yerildim..
...

Zor olsa da karanlıktan sonra aydınlığa karışmak, gündüz bereketini esirgemedi..Sevince böyle derinden, güneş ısıttı, yıldızı kayanların yüreklerini..Gece aşkların ve acıların yatağı olsa da, gündüz yetişti, kalbi hastaların ahına..Kapladı geceden kalan acıları..Gece uzun ve yıldızlı olsa da, merhem olamayınca ışığı, gündüz sardı kalbi yaralıları..Işıkların birisi yanıp, diğeri sönerken, hiç ses gelmedi kuyruklu yıldızdan..Hiç renk vermedi kendi ısssızlığında..Kimse bilmedi öldü mü, kaldı mı?..Adı kuyruklu yıldız olmasa, herkes diyecek belki de, o hiç yaşadı mı?..Bir hayaleti andırdı kuyruklu yıldız..Gökyüzünü ağlattı gizli isyanı..Yıldızlar içinde bir yıldızdı kuyruklu yıldız da oysa..O hep gökyüzünün dışında kaldı..Belki kendi seçmedi kuyruklu yıldız olmayı..Kendine dolup bir gece, ansızın kaybolmayı..Öyle bakakaldım yıldızıma..Aşk şarkıları eşlik etti yalnızlığıma..Ben kuyruklu yıldızı çok sevdim..Sevdikçe yıldızımın söneceğini nerden bilirdim?..
...


Gece yol verdi gündüze..Aşk, söz verdi, yüreklilere..Yol yalnız devam etse de..Aşkın hatırı için yaşamayı seçtim..Ben kuyruklu yıldızı çok sevdim..

10 Eylül 2011 5-6 dakika 74 öyküsü var.
Beğenenler (5)
Yorumlar (7)
  • 12 yıl önce

    ''Işıltılar içinde tutsaklığı yaşarlar, bana benzer göklerde çivilenmiş yıldızlar'' Güzel bir İlhan İrem şarkısıdır ta yıllar öncesinden. Acaba öylemidir gerçekten, yoksa ışıltılar içinde tutsaklığı onlardan daha fazla yaşayan bizler miyiz? San ki biz leriz gibi geliyor. O yıldızlara baktığınızda, Allah'ın muhteşem sanatını görüyorsunuz aslında. Bir tek Samanyolu Galaksi'sinde ki yıldızları bile insanoğlunun saymasının olanağı yok. Kâinatta milyarlarca galaksi var oysa değil mi?

    Büyük devletlerden birinde(ismi lazım değil) yıldızları insanlara parayla satıyorlarmış yüz dolara, ikiyüz dolara, onlar satar satar da, alan salaklara ne demeli acaba? Biz de de bir ara Sülün Osman vardı dolandırıcı, hani şu Galata Köprüsü'nü, Saat Kulesi'ni satan adam. Hemen parlayıp sönen çakma televizyon yıldızlarından da olmamak lazım.

    Güzel bir yazı kaleme almışsın sen de bir Deneme Yıldızı'sın.Tebrik ve takdirlerim ile...

  • Yıldız bilgim çok olmamasına rağmen, dağlarda gökyüzüne daha yakın olduğumuz için, elektirik olmayan gecelerde bir kandil gibi izlerdik gökyüzünü..Kaydığını sandığımız yıldızların zikzaklarını görürüdük bazı geceler..Kuyruklu yıldız nadir görülen bir yıldız olmasın rağmen, doğruluğunu sınamadan, dedemden kalanları ve hayal gücümü kullandım yazımda..İsimleri yanlış olsa da herkes bir isim verirdi çünkü, kendi dünyasında yıldızlara..Hem de şekillerine göre..

    Çok teşekkür ederim Ağmet ağabey..Ben de deneme yıldızı olmuşum sayende..👧 :)

  • 12 yıl önce

    Evrenin hakimleri,parlak gök cisimleri nasılda etkiler bizi,seyretmeye doyamayız,hele kayması nasıl heyecan yaratır,üç kez gördüm kayarken ve üç dileğimde gerçekleşti🙂

    Tümü güzel ama sen en güzelini seçmişsin Şulecan👍

    Dünyanın bir kaç defa kuyruğundan geçtiğini okumuştum,

    Güzeldi öykücübaşı,kutlarım👍

  • :)..enerjin seni olumlu yönlendirmiş, dileğinle Hatice abla..Ne mutlu ama üç isteğin de kabul olmuş..Teşekkür ederim yorumun için..👧

  • 12 yıl önce

    Fark ettim ki ben seni favori yazarlarım arasına almamışım. Ama demek ki bu öyküyü okusuktan sonra yapmam gerekiyormuş. Ne kadar şiirsei... Ne kadar gerçek... Ne kadar akıcı... Hep yazsın o ellerin. Biliyor musun? Sen çok evrensel bir yazar olmaya doğru gidiyorsun. Umuyorum ki bir gün çeşitli dillere çevrilen kitapların olacak. Tebrikler🙂 Sevgiyle...👍