Ben Sevilmek İstiyorum

Evlendiği günü dün gibi hatırlıyorum. Gözleri birbirlerinden başka kimseyi görmüyordu. Böyle bir aşk yoktur diye düşünüyordum. Oysa dün onunla karşılaştım. Biraz konuştuk. "Boşanmak istediğini söyledi. Çok şaşırdım. Onların aşkı da bittiyse. Bütün aşklar biterdi mutlaka. Anladım ki. Aşklar hayat boyu sürmüyor. Bir gün bitiyor. Yerini, sadakat, saygı gibi duygular alıyor.
"Bütün evlilikler böyle hayatım inan bana. Evlilik kurumu insanları yoruyor. Hayat insanı yoruyor."
'Hayır abla öyle değil.
Aykut artık beni beğenmiyor."
"Beğenmiyor derken?"
"Saç rengimi beğenmiyor. Giyim tarzımı beğenmiyor, günaydın diyorum, cevap vermiyor, soru soruyorum cevap vermiyor. Gideceği yeri söylemiyor. Ne zaman geleceksin diyorum cevap vermiyor. Ben yokmuşum gibi davranıyor."
"Anladım canım. Boşanın o zaman"
"Hayır abla. Boşanamam. Şimdi evliyken sahip olduğumuz bütün mallar ortak olacak. Ben köpek gibi çalıştım mal yaptım. Hepsine o da sahip olacak. Sonra boşanayım da, bulsun başkasını geçsin karşıma, koluna takıp bir başkasını salak salak hava atsın bana. Çocuklarım hem ona çok düşkün abla. Boşanmak istemiyorum. Ben onu seviyorum. Sevilmek istiyorum."
"Anladım canım." O zaman onun yaptıklarına aldırma.. Benim halamı kendinden 25 yaş büyük bir adamla evlendirmiş dedem. Halam onu hiç sevmemiş. Hem de sürekli kumar oynarmış. Halam o adamla 50 yıl yaşamış. "Ben aldırmıyordum" diyor. "Dikiş dikerek evin ihtiyacını karşılıyordum. Ona hiç minnet etmedim. Bana karışmazdı. Sevmezdi ama dövmedi de. Yemeğini önüne koydum. Ne derse tamam dedim. Elli yıl geçindim" diye anlatırdı halam. Sende öyle yap madem aldırma."
"Ama aldırıyorum abla ben.
Aldırmadan duramıyorum. Her gün ağlıyorum. Psikologa gittim. Bir sürü para saydım. Salak salak konuştu psikolog bir sürü paramı aldı. Hiç bir işe yaramadı."
Ne diyeceğini şaşırmıştı. Ne söylesem diye düşündü. Ona yazdığı yazıları anlattı. Başka çevresinde gördüğü evli çiftlerin hayat hikayelerini anlattı. Hatta kendi yaşadığı sıkıntıları anlattı. Bütün bir gününü ona ayırdı. Onu güldürmeye çalıştı. "Galiba başardım" dedi.
Biraz morali düzelir gibi oldu. Sakinledi. Çok fazla abarttığını düşündü.
Arkadaşına iyi geldiğini görünce kendi de mutlu oldu.
Arkadaşlıklar ne içindi. Bugünler içindi. İyilik yapınca, arkadaşının keyfinin yerine geldiğini görünce onun da keyfi yerine geldi.

04 Haziran 2015 2-3 dakika 92 öyküsü var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (2)
  • 9 yıl önce

    Sorunlu bir evlilik öyküleştirilmiş yaşananların çoğu benzer çevremizdekiler ile en iyisi uzmanlardan destek bana kalırsa lakin çok kişi bunu göz ardı eder. Dertleşmek de iyidir sonuçta...👍

  • 9 yıl önce

    Evlilikler genelde sorunlu günümüzde. Teşekkür ederim Ahmet Bey.