Benim Annem - 2

Bir gün okula beni almaya gelen babamı gören arkadaşlarım, ertesi günü banimle alay etmeye başladı, baban ne kadar yaşlı, yoksa deden mi, ya da sen onların çocuğu değil misin gibi sorular sorunca çok üzüldüm. O yaşta çocuklar ne kadar acımasız olur bilirsiniz. İçime şüphe düşmüştü bir kere, devamlı bu konuyu düşünür ve araştırır olmuştum. Ama sırrı çözemiyordum bir türlü.

Bir yaz tatilinde annem köyümüze gitti. Beni de götürmesi için yalvardım, daha hiç görmediğim anneanne evini annemin akrabalarını görmek istediğimi söyledim ama annem sen artık büyüdün babana bakmalısın, bende fazla kalmayacağım deyince kabul etmek zorunda kaldım. Babam da desteklemişti çünkü. Annem üç gün kalıp döndü. Bir mucize olmuş gibiydi sanki çok moralli dönmüştü annem! O Eski hüzünlü bakışlar kaybolmuş, daha canlı hayata duyarlı biri olmuştu sanki. Bana karşıda daha sevecen ve daha ilgiliydi artık .Evimiz huzura kavuşmuştu!

Aradan yıllar geçti, babacığım emekli olmuştu. Daha çok birlikte oluyor, baba kız çok güzel vakit geçiriyorduk.Artık liseye giden bir genç kız olmuştum.Babacığımla boğaza,adalara gider,şen şakrak geziler yapardık.Annem bu gezilerimize katılmak istemezdi genelde.Ben bu hallere bir anlam veremiyor,annemin suskunluğunu anlayamıyordum.İçimdeki şüpheler canlanıyordu tekrar.

Günlerden bir gün; hiç unutmuyorum, bir Eylül günüydü, okuldan eve geldiğimde, annemi genç, esmer bir erkekle sarılmış görünce aklımı yitiriyordum! Annem göz yaşları içinde _bak Gülsen bu senin ağabeyin demez mi? Ne olduğunu anlayamadan, aptal aptal bakarken yan odadan babacığım girdi içeri.Allahım bu ne biçim bir olay,kâbus mu görüyorum derken babacığım hadi kızım elini öp ağabeyinin deyince robot gibi elini öptüm gencin.Altüst olmuştum.Ne düşüneceğimi,ne yapacağımı bilemez halde beklerken babacığım _hadi Gülsen biz biraz gezelim,annenle ağabeyin hasret gidersinler dedi ve beni adeta sürükleyerek dışarı çıkardı .

Bir kır kahvesinde çaylarımızı yudumlarken babacığımın anlattığı hayat öyküsü beni hayretten hayrete düşürdü. Canım anacığım meğer neler yaşamışta sabretmişti.Bütün hüznünü,
Bana olan tersliklerini anlıyordum artık.

Devam edecek

15 Mart 2012 2-3 dakika 12 öyküsü var.
Beğenenler (1)
Yorumlar