Biraz da Bizim Parka Ağaç Dikelim,İnsanlığa

Bu bir siyasi düşünce değildir;(İnsani Duruştur)

Başından bu yana yalan yanlış yere sürükleniyor toplum, kamu kurumları zarara uğratılıyor, egoist siyasi düşüncelerin, rant peşinde olanların, dış güçlerin vs yönetimlerin çıkarlarına malzeme ve piyon oluyor insanlarımız özellikle gençlerimiz hele çoğu öle bilinçsiz ve bilgiden yoksun ki;ne cabukta yönlendiriliyorlar.

Şair değilim lakin arada şiir yazarım, yazar değilim lakin arada yazarım bir şeyler, yaradanın verdiği aklın gölgesinde,doğru gördüğümü savunur çelişkide kaldığımın sağlamasını yaparım. Feyiz aldığım dostların ortamına gider duygu seli cercevesinde güzel paylaşımlara ortak olurum..

Şiir ve edebiyat üzerine ben bu gün bir etkinliğe gittim Ankara Kızılay'da;İki şair arkadaşımın ince serzenişlerine ve inceden toplumsal alanda bilgi birikimlerindeki, bilgisizliklerine şahit oldum. Biri mühedis olduğunu söyledi diğeri konuşmasına bakılırsa hukuk okumuş gibiydi sanırım avukat olmalıydı lakin bilmiyorum mesleğini, İkisini de dinledim az toy bir şey olsam her ikisini de ayrı ayrı yerlerde dinlesem her ikisininde fanatiği olabilirdim. Güzeldi anlatımlar imlalar. Rahatsız olduğum konuya gelince biri, dini terimler üzerinde(Hz Çakal vs gibi)söylemlerde bulundu buna üzüldüm kısacası ?'TEVHİDİ KAVRAMLAR ÜZERİNDE TAHRİBAT''yapılamaz. Allah İslamı net olarak bize anlatırken,Klavuzunu da Kur'an-ı Kerim olarak gösterir. İnsan olana da öye bir cevher vermiştir ki;AKIL,ya kulum ben sana hiçbir canlıya vermediğimi verdim(AKIL)teşhir,tahrip ,iyi ve kötüye kullanmak elindedir. Yetiştirmiş isen kendini bilmediğini,biliyormuş gibi anlatma çünkü M.Ö Xsentüis adlı bir bilimcinin de dediği gibi''İnsanlığın yüzyıllardır öğrendiği,kumsaldaki bir kum taneciği kadar bile değildir''Bilmeden bilgi kirliliği yapma sevgili büyüğüm. Doğru tanımlamak önemli eğer şairsen ve topluma mal olmuş isen senin bilgi kirliliği yapmaya hakkın yoktur..Şairler toplumun aynasıdır,açılmayan kapıların
anahtarıdır,Örnektir.

Tesadüf eski bir şair dostla karşılaştım bu etkinlikte; Haymanalı çok sevdiğim kürt bir arkadaşım ile, balkonda birer sigara içtik yaptıkları güzel çalışmalardan bahsederken cebinden bir gazete çıkardı tesadüfün ancak böylesi olur HAYMANA POSTA GAZATESİ 14.Haziran 2013 Cuma bu gazetenin son sayfasında Mustafa ARIKAN isimli bir yazarın yazısı çok hoşuma gitti okumanızı tavsiye ederim.Konu:Kaç tane İslam var? Tevhidi kavramlar üzerinde acıklayıcı bir yazısı olmuş... Kendisine buradan saygılar sunuyorum.

Diğer şair büyüğüme gelince bazı kısımlarda değerli bazı kısımlarda değersiz bulduğum büyüğüm;

Kimse doğarken Türk, Kürt, Sünni, Alevi, Hristiyan vs diyerek doğmaz,seçimler elinde değildir. Yaradan öle takdir etmiştir. Bu gün Somali'de Afrika da'da doğmuş olabilirdin, elindeki verilen nimetlerin kıymetini bil bu ülkenin ekmeğini yiyorsan, konuşmalarına dikkat edeceksin mühendis olman hiçbir şeyi ifade etmez. Burda da akıl faktörü ön plana çıkar. Ülkemde Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyıp da TÜRKÇE yabancı dilim diyen sözde okumuş insan tek bir sorum var... ACABA BU ÜLKENİN SINIRLARINI Çizen MUSTAFA KEMAL ve silah arkadaşları olmasaydı şu an ismin ne olurdu?Seni esefle kınıyorum...

Ben çoğu ;bu o kadar çok ki! Şairleri tanıdıkça şiir yazmaya korkar oldum dediğimde çok eleştiri almıştım. Son Gezi parkı olaylarının durumu, konumu itibariyle''Başlarım sağınızdan solunuzdan derken;Çok dosttun bakış acısında ki kıvrılmalarını gördüm... Piyon olmayın Eyy İNSANLAR. Aklın gölgesinde iradeniz sağlam olsun, dış mihrakların oyununa da gelmeyin..Biz Tarihinin, ecdadının nasıl geçmişten bu güne kardeşçe omuz omuza vererek bu ülke topraklarını bize miras bırakıldığını hepimiz az çok biliyoruz. Belli etnik grupların fanatik düşüncelerine egolarına ve bu güzel kardeşliği bozmalarına izin vermeyelim. Hz Ali'nin de dediği gibi ?'Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır''Çevremizdekileri bilinçlendirip iyiliğe,güzelliğe, kardeşliğe teşvik edelim..

Ve yine bağırarak söylüyorum ki; İNSAN OLMAK bambaşka bir şey, Rabbim o değerleri unutanları ıslah etsin..
Tüm dostlara sevgi ve saygılarımı sunarım.Kalbinizden gülücükler eksik olmasın...

......NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......

18 Haziran 2013 4-5 dakika 9 öyküsü var.
Yorumlar