Biz Şair Ve Yazarlar Olmazsak

Şunu merak etmekteyim?

Biz şairler şiir sitelerine şiirler yazmazsak,şiir sitelerinin hali ne olur acaba?
Hiç birisi bizleri düşündü mü ve bizlere ne kadar değer verdiler?
En ufacık meseleleri kendilerine meal edip bizlere saygı ölçüleri ne derecede önemli?
Biz şairler bir karşılık beklemeden,şiirlerimizi,deneme yazılarımızı,öykülerimizi,makalelerimizi yazıyoruz şiir sitelerinde.
Kendimizi neden bu kadar kullandırıyoruz?
Şiir site sahiplerinin bazıları sitelerinde,altın üyelik,vip üyelik altında bizlerden ücret talebinde ücret karşılığı Ünvan sahibi olmamızı istemektedirler.

Neden eşitlik yok,neden ayrımcılıklar var?
Zaten bizlerin sayesinde sitelerine reklam almıyorlar mı?
Ünvan demiştim değil mi?

Biz şairlerin ve yazarların ünvan'a ihtiyaçları yok ki,ünvan versinler bizlere...
Biz yazar ve şairlerin sayesinde ayakta durmaktadırlar,eğer bizler yazılarımızı,şiirlerimizi yazmazsak merak ediyorum bom boş bir şiir sitesi ne işe yarar?
Bu yazmış olduğum yazımı site sahipleri,kendilerince beğenmeyecek ve kabullenmeyeceklerdir.
Eleştirilere açık biriyim,tüm eleştirileri göz önüne alarak yazdım bu yazımı.
Site sahibi olan arkadaşlarımız benim bu yazmış olduğum yazımdan dolayı beni sitelerinden ihraç edebilirler saygı duyarım demeyeceğim.Çünkü bu yazdıklarım gerçekleri yansıtıyor.

Birde son zamanlarda,sahte gazete köşeleri çıkmış bulunmakta,biz yazarları kandırarak köşe yazılarımızdan ve iyi niyetlerimiz den faydalanmaktadırlar !

Çeşitli vaatler sunulup sonra yerine getirilmemektedirler.Bu sahtekarlığa ve dolandırıcılığa giriyor benim düşünceme göre !
Çünkü sahte gazete köşeleri ve sahte kişiliklere sahipler,benim arkadaş ve dostlarıma duyurulur benim ismimi vererek sizlere yaklaşan ve yaklaşmak isteyen sahte dolandırıcı kişilerden uzak durunuz inanmayınız lütfen...
Ben hiç bir kuruluşa ve gazete köşelerine kefil değilim.Yalnızca Devriye Haber; köşe yazısında yayınlamak dayım tüm yazılarımı ve ,kendilerine teşekkür ediyorum sizlerin önünde...

Ben şiir sitesi sahibi olmuş olsaydım eğer,bu tür taleplerde bulunmazdım.Çünkü şair ve yazarlar sayesinde siteleri ayakta durmaktadır.

Not:Makale bölümü olmadığı için,öykü bölümünde paylaşılmıştır bu yazmış olduğum yazım.

22 Mayıs 2013 1-2 dakika 5 öyküsü var.
Yorumlar (5)
  • Eskiden bu kadar ne şair vardı ! Nede kendini kabul ettirmek isteyen kes yapıştır cı şair vardı ! eleştiriye tahamülü olmayan yeni kalemlerin kendilerine bir yer bulabilmek adına söylemiş olduğunuz gibi Şiir sitelerinde '' Vip ' üyelik adına para karşılığı kayıt yapan Şiir sitesi sahipleri ve yöneticileri de var olduğunu biliyoruz ama ? bu arz talep meselesi Yoldaş rant sağlamak için yapılan bir iş haline dönüştü ne denir bilemem ama her kezin hayran olduğu kendi evim dediği bir şiir sitesi var ve kendini orada kanıtlamak çabasında .... Edebiyat değeri olmayan Şiirlerle şairlik sıfatını alarak.... saygılarımla yoldaş güzel bir yazı okudum hayatın gerçeklerini.... 😙😙😙👍

  • 11 yıl önce

    meraka ne gerek!!

    şairler olmasa idi,şiir siteleri olmaz idi😂ud83cudfbb

    sevgiyle kalın...

  • 11 yıl önce

    Bravo benim kızıma.İşte yazar dediğiniz böyle olur,açık net,dolandırmadan lâfı gediğine koyan.Patronluk hizmet verenlerin gayretiyle tahakkuk eder.Onları bedava çalıştırmak kolay amma sonucu almak zor. --Biz kalem tutanlar ekmek yemeyecek miyiz,kalem bu kadar mı beleş. Amma çoğaldığımızdan patronlar bu zaafiyetten yararlanıyorlar. ---50-60 yıllarında basın sahipleri yazar aralardı. şimd,yazarlar patron arıyor,ondandır ucuzluğumuz...Ana konuya temas ettiğinizdeen dolayı sizi kutlarım tatlı kızım.m.b.Çiçek..İzmir..T.C.

  • 11 yıl önce

    Siteyi savunmak sadece sahibi ve yöneticilerine düşmemeli görüşünde olduğum için bu yazıyı yazma gereği duydum.
    Siteler, memleketten insan manzaralarından bazı kesitler. Kin ve nefret duygularını tatmin etmek için bazı değerlere saldıranlar. Çıkar umduğu bir yerlere yüzlü görünmek için edebiyatla ilgisi olmayan abuk subuk şeyler yazanlar. Site kurallarına göre Türkçe yazılması gerekirken başka dillerde yazanlar. Sütten çıkmış ak kaşıkmışçasına öğütçü kesilenler. Sen bana ben sana yorumlaşmalar. Edebiyat konusunda bam teline ufacık dokunulduğunda küsenler. Okumadıkları halde yazdıklarının okunmasını isteyenler. Birkaç şiirle bir-iki yazı yazanların kendilerini şair ve yazar görüp burnundan kıl aldırmayanlar. Yazı ve şiir konusunda müthiş bir maraton koşusu yapanlar. Daha neler neler. Ben bunların dışında değilim. Tüm bunların ötesinde, şiir ve düzyazıda güzel eserler de sergileniyor sitelerde.
    Siteler olmasaydı bunları bilmeyecektik. Devam edecek.

  • 11 yıl önce

    Bir de madalyonun öteki yüzü var. Site sahipleri bu siteleri ne amaçla kurmuşlardır? Site kurallarında belirttiklerine göre, öncelikleri edebiyat dünyasına katkı sağlamak. Edebiyat adına kalem oynatanlara yazma ortamı sağlamak. Tahminim odur ki, öyle şeylerle karşılaşıyorlardır ki, siteyi kurduklarına pişman bile olmuşlardır. (Bu konuda site yönetimiyle en ufak bir görüşmem olmamıştır. Tamamen varsayım.) Bir sitenin nasıl kurulduğunu ve ne gibi giderleri olduğunu bilmiyorum. Verilen hizmet bedeli olarak maddi ve manevi talepler gelse bile, (Maddi bir isteğe tanık olmadım.) bunun bile anlayışla karşılanması gerektiği görüşündeyim. Site yönetiminden bazı taleplerimiz olabilir. Beni bağışlayın değerli Emine hanım, bizler olmasaydık siteler de olmazdı gibi bir görüşe katılmıyorum. Ucu açık bir görüş bu. Çocuklar olmasaydı okullar olmazdı. Millet olmasaydı devlet olmazdı gibi uzar gider bu görüş. Son olarak şunu da belirtmeden edemeyeceğim. Üç-dört siteye yazı yazan birisi olarak, başkalarını bilmem ama hiçbir site kadife davetiye ile davet etmedi beni. Üye olmayı kendim talep ettiğim gibi, haksız bir işlemle karşılaştığımda, â??Hadi bana eyvallahâ? demesini de bilirim.

    Saygılarımla.