Bugün Bende Aşk Konuşayım

Bugün bana seni anlattı. Hep seni hissetmiş. Bugün sen, hep onu düşünmüşsün. O yüzden hep seni hissetmiş. Bazen bazı kişileri hissedebildiğini söyledi bana. "olabilir" dedim geçiştirdim. Kendi kendime dedim, "Gitsem sorsam mı?" Yani gelip sana sormayı istedim. "Gerçekten bugün onu mu düşündün?" diye. Sonra vazgeçtim. "Sanırım doğru cevap vermezdin bana. Siz erkekler kadınlar kadar duygularınızı hemen açıklayamıyorsunuz galiba. Ya da bazılarınız öyle. Belki yakın dostlarına sen de, ona olan duygularını açıyorsundur ama bana açılamazsın diye düşündüm. Seninle samimi değiliz.Ama gerçekten merak ettim bugün 19 mart günü bütün gün gerçekten onu mu düşündün. Yoksa o mu uydurdu hepsini?
Birbirinizi hiç görmemişsiniz nasıl bir aşk bu? Aslında o seni hissedebiliyorsa o da sana bir şeyler hissediyordur. Ben "Sen onu düşünüyorsun, ondan hoşlanıyorsun demek ki"dedim. "Hayır alakası yok. Sadece değer verdiğim biri" dedi.
Keşke konuşsanız. Birbirinize açılsanız. Biliyorum belki değişen bir şey olmaz. İkinizin de kurulu düzeni var, değiştiremezsiniz ama en azından birbirinizi anladığınızı görürdünüz.
Arkadaşım bana bugün uzun uzun seni anlattı. Çaresizce dinledim onu. Elimden bir şey gelmedi. Sadece dinledim..
"Baştan beri bana ilgisi var. Ben ona aramızda dostluktan başka bir şey olamaz demiştim bir konuşma arasında, o sözüme çok bozuldu. Benden uzaklaştı. Bana bir daha eskisi gibi davranmadı. Hep soğuk davrandı. Zaten aşkına karşılık veremediğim kişilerle hiçbir zaman dost olamadım. Ne kadar çabalasam da olmadı. "Senin sevgilin olamam ama arkadaş kalabiliriz" lafı sanıyorum onların canını çok yakıyor.Özellikle canımı yakmak için bana kaba davrandı. Bunu başardı da.Ara sıra benden özür dileyen sesini duyuyorum kulaklarımda" diyor.
"Ne yapayım söyle bana?" dedi arkadaşım.
Bilmiyorum? Ne yapılabilir?
Sadece hissettikleri üzerine hareket etmemeli bence. Belki yine onun canını yakmak için ona, "Öyle bir şey yok nereden uyduruyorsun" dersin. Anlattığına göre de sanırım acımasız bir tarafın var. Özellikle ona karşı. Kaldıramaz arkadaşım.
Bugün öyle konuştuk onunla. Sonra "hoşçakal" deyip ayrıldık.
Aslında arkadaşım güçlü görünen biridir. Böyle konuları hiç anlatmaz. Hatta anlatanları, karşılıksız aşkı yüzünden acı çekenleri eleştirir, kapılmaz böyle şeylere. Gerçekten dediği gibi.
Belki de sen bugün hep onu düşündün ve o da hissetti bunu.
Hisleri kuvvetlidir arkadaşımın bilirim. Belki gerçekten doğru söyledi. Sen bugün bütün gün onu mu düşündün?
Ayyy! Zor bir durum.Gökyüzüne çıkmayı arzuladım birden. Yukarıdan bütün insanların ne düşündüğünü anlayan bir Melek olmayı arzuladım. Şöyle insan üstü güçlerim olsaydı. İkinizin de ne düşündüğünüzü görüp size anlatabilseydim.
Ama ben sonuçta sadece bir insanım. İnsan üstü güçlerim yok benim!
Sonra kendi işlerime dalmışım. Yine de bu konu ara ara benim de kafama takılmıyor değil.
Gerçekten 19 mart günü sen hep onu mu düşündün? Öğrenmek mümkün değil. Ayy! Düşününce çatlayacağım. En iyisi tekrar başka işlerle oyalanmak. Birbirlerine karşı bir şeyler hissedenler bence açıklamalılar. Korkmasınlar "Seni seviyorum" desinler. Tamam illaki beraber olamazlar ama Ne var sanki seviyorsanız söyleyin öyle değil mi ama?
Birini seviyorsanız ona "Seni seviyorum" deyin. Ölümlü dünya. Sonra birinizden biriniz ölür kalır, "Keşke söyleseydim" dersiniz.
İnsanların düşünceleri farklı farklı elbette. kimseye karışmaya gelmez. Bugün çok yorulmuşum. Dert küpü oldum. Her yanım doldu. Benim de biraz stres atmaya ihtiyacım var şimdi. Kendi dertlerim yetmiyormuş gibi, dert küpümü bir de arkadaşlarımın dertleriyle dolduruyorum."
Bir bitki çayı içti.
"Olsun varsın sevap olur "dedi ve uykuya daldı.

19 Mart 2015 3-4 dakika 92 öyküsü var.
Yorumlar