Bugün Hava Çok Güzel

Yürüyorum, hava çok güzel. Bugün uzun uzun yürümek istiyorum. Yürümenin insan sağlığı için çok faydalı olduğunu biliyorum. Bir kere strese çok iyi geliyor. Sonra, kolestrolü düşürüyor.
O da ne? Yanımdan geçen biri "Hakkk hukkkk" yapıp, biraz öteme tükürdü. Midem altüst oldu. Şimdi ben de kusacağım yol ortasına, hem de uzun uzun!!!
Neyse...Hava çok güzel ve ben çok keyifliyim. Bu densiz adam yüzünden keyfimi kaçırmamalıyım. Anın tadını çıkarmalıyım. Karşıdan karşıya geçeceğim. Kırmızı ışıkta bekleyen otolar var önümde. O da nesi. birisi beklerken burnunu karıştırıyor. Aman Tanrım!! Hem de ne karıştırmak, ne çıkaracağını sanıyor burnundan, hazine falan mı?
Neyse... Başka tarafa bakarak onu görmemeye çalışıyor ve yeşil ışık yandığı an geçiyorum karşıya. Maruz kaldığım iki kötü olayı da kafamdan silerek yürümeye çalışıyorum. Bugün hava gerçekten çok güzel. Ağaçlar harika görünüyor, çiçekler açmış, etraf mis gibi çiçek kokuyor, etrafıma bakarak yürürken birden bire ayağım kaydı ve düştüm.!!!
-Offf! Ayyy!!!
-Hanımefendi iyi misiniz? Yardım edeyim kalkmanıza.
-Teşekkür ederim. Sanırım iyiyim.
Bana uzanan elin yardımıyla ayağa kalkıyorum. Bir de ne göreyim; ayağımın altında bir muz kabuğu. Meğerse, bir muz kabuğuna basmışım!!! Beni kaldıran kişi de gördü, muz kabuğunu.
-Sanırım bir muz kabuğu üzerine basmışsınız. O yüzden düşmüşsünüz.
-Evet sanırım öyle yapmışım.
-İnsanlarımız böyledir bizim. Kimse düşünmez; biri üzerine basar, düşer demez!!!
-Evet haklısınız. Bizim insanlarımız böyleler ne yazık ki!
-İyi misiniz şimdi?
-İyiyim.Tekrar teşekkür ederim.
-Rica ederim. İyi günler size.
-Sağolun, size de iyi günler.
Bugün yürümekten vazgeçtim. Hafif aksaya aksaya evimin yolunu tuttum. Yürürken de başıma her an yine bir şey gelecek diye ödüm koptu!
Neyse... Sağ salim evime varabildim.

22 Temmuz 2017 1-2 dakika 92 öyküsü var.
Yorumlar