Bulanlar Aramıştı

Bir yaz Yalova yalazı aylardan haziran ve Marmara bulanığı karşısında Esenköy. Deniz boz bulanık deniz anaları poşet olmuş gezinir neme peşkeş çekilir denizden akışkan.

Burada oluş nedenim sözde Eğitim Semineri. Beklide bu öyküyü öğrencilere anlatmam yada sizlerle paylaşmam için vesile.

Robotik düzen sabah kalk, ders ,çay arası sohbet demi, öğlen yemeği ,gezinti ,arkadaşlık ilerletme ,akşam yemeği bu bayağı devam ederken bu sıralamayı bozan şu olay ceriyan etti.

Fiş elde tabildot üstü beklemeler denize nazır masa kapma ve o masa dört ayaklısından otur başla misleri indir işkembeyi kübraya iskemlede.

Karşımda sarı renkte köpek yaşına göre delikanlı sayılabilecek bir fino gördüm.Finocuk zayıf çelimsizliği uzaktan kaburga sayısıyla belli ediyordu.Açtı bunu diliyle belki izah etmedi ama salyalarla ve bedenindeki belirtilerle haykırıyordu.Doğal olarak elime aldığım ekmeği onun önüne koydum o aç köpek kayıtsız kala kaldı.İnsanoğlu bu merak etmez mi? Ettim içime kurt düşürdüm kemir kemir öğren bunu.Çevreye bakmak ötesi görme dürbünlerimle zum yaparken yakınında tabak gördüm.En kolay öğrenme yolu deneme yanılma yöntemi bulunmuş kaftandı.Giydim bu kaftanı kaba bir parça ekmek ve yaladı yuttu.Cevap hazırdı köpek Hizmetiçi Eğitim Kursunda eğitilmişti.Kabı dışında ne atarsan at yerçekimine maruz ama mide salgısına karışmıyordu.Araştırma soruşturmalarım başladı Lokanta kısmı çalışanlarından şu bilgi de öğrenildi.Saat 12:00 şaşmaz burada olur birsinin kabına yemek koyması beklenirdi yani saat taşıma köpek tam on ikiyi ok gibi vurmuştur.

İnsan öğretmen olurda bunu paylaşmadan durur mu? Netekim durmadım o esnada kurs müdürümüz ve potansiyel alıcı olan oğlu masama oturdu.

Oğlana sordum o zaman 7. sınıf kerataya bu köpek aç mı?
-Ölüyo be açlıktan her halinden belli
-At o zaman dedim ekmek
Kahramanımız tabi burun kıvırdı.
-Neden yemedi.
Bu soru kafa karıştırma öncesi anahtardı
Cevap şu oldu :
-Aç değil
-Aç
-Al şu ekmeği koy kaba
Koyduğu an kayboldu kapta ekmek.
Dedim ki burada kurs sadece insana verilmemiş hayvanlar da alıyor hatta bu köpecik fişini uzatıp yemek dahi alır.Ekledim saat her on iki olduğunda kuyruk dik burada olurmuş çalışanlar söyledi.Hedefini gerçekleştirmenin verdiği tebessüm yanağımda yayılırken içimdeki ses şunları söyledi.

Mesaj verilmişti köpekte eğitilir ve hatta bize ne dersleri muallim köpek olurda anlatır hatta sınava dahi tutar.

13 Aralık 2008 2-3 dakika 2 öyküsü var.
Yorumlar (1)
  • 15 yıl önce

    Mesaj verilmişti köpekte eğitilir ve hatta bize ne dersleri muallim köpek olurda anlatır hatta sınava dahi tutar.

    Eğitim şart....Kutlarım...