Büyük Miting

3. Kısım 

Birlikte uzun bir yol onları bekliyordu. Meryem, Deniz ile ortak arkadaşını aradı ve durumu anlattı. Kızın telefonda ki kıkırtısı duyulmayacak gibi değildi. Kız arkadaşı Meryem’i evine davet etti ve kendisinde kalabileceğini belirtti. Bu durum ikisini de çok mutlu etti ve yola koyuldular. Yol boyunca soruları ve cevapları hiç bitmedi. Birbirlerini daha iyi tanımaya çalışırken bir yandan da aralarındaki bağı güçlendirdiler. Sonunda arkadaşının evinin önündelerdi ve Deniz kapıyı çaldı. Komik bir durumun ortasındaydı Meryem ve bu durum onu biraz utandırdı. Kapı açıldığında herkes birbirine bakmaya başladı ve bir anda kahkahalar havada uçuştu. Arkadaşı içeri davet etti ve içeri girdiler. Biraz sohbet edildi ve sonra Deniz evden ayrılmak için ayaklandı. Meryem de kapıya kadar eşlik etmek istedi. Kapının önünde Deniz hayranlıkla Meryem’e bakarak harika bir gün geçirdiğini ve yine görüşmek istediğini dile getirdi. Meryem büyük bir mutluluk ile tekrar görüşmelerinden memnuniyet duyacağını iletti. Güzel bir akşamdı ve Meryem her duyguyu sonuna kadar hissetmişti. Yatağına yattı ve Denizi düşünürken uyuyakaldı..

Deniz devrimci bir ruha sahipti. Sürekli mitingler düzenler ve genellikle gruplara önderlik ederdi. Toplantılar yapıp genel durum hakkında düşüncelerini paylaşır fikir alış verişinde bulunurlardı. Bu toplantılar bazen şiirsel içerikli de olurdu. Sevdikleri şairlerin şiirlerini okur o duyguyu hissettirirlerdi. Sohbetleri hep dolu dolu geçerdi ve birbirlerine bağlılıkları hayranlık uyandırırdı.

Ertesi gün Denizin mesaj sesi ile uyandı Meryem.. ‘’-Günaydın.. ‘’ Nasıl da anlamlıydı onun için.. Meryem de hemen cevap verdi ve birkaç mesajın sonunda okulda buluşma kararı aldılar. Meryem için o gün diğer günlerden farklıydı koşa koşa okula gitti. Kantinin bahçesinde çimenlerin üstüne oturup onu bekledi. Kalbi yerinden fırlayacak gibi hissediyordu. Denizin geldiğini görünce hemen ayağa kalktı ve ona sarıldı. Denizde kayıtsız kalmadı tabi.. Aslında bu sarılma her şeyi anlatıyordu ve artık bağları daha güçlüydü. Her fırsatta görüştüler. Sohbet edip güzel vakit geçirmeye çalıştılar. Deniz siyasi tarih konularında Meryemin derslerine yardımcı oldu. Çoğu zamanda Meryem ona eşlik etti. Düzenlediği mitinglere, söyleşilere,toplantılara katıldı. Onu hep hayranlıkla izledi ve daha çok sevdi.Normal bir sevgili gibi değildiler. Evet, birbirilerini seviyorlardı ama el ele dolaşamıyorlardı ya da birlikte sinemaya gidemiyorlardı. Meryem bu duruma pek anlam veremiyordu ama onun ideolojisine, duruşuna saygı duydu ve sorun etmedi.

Günleri dolu dolu geçerken, Denizin büyük bir eyleme katılmak için hazırlık yapmaya başlaması Meryem’i tedirgin etti. Miting İstanbul'daydı. Tüm Türkiye’den otobüslerle katılım sağlanacaktı. Deniz ve arkadaşları otobüsleri ayarladı, yiyecek ve içecekleri temin etti. Hatta kumpanyaların hazırlanmasına Meryem de yardım etti. Ne kadar tedirginde olsa onun yanında olması gerektiğine inanıyordu. 

Deniz bu eyleme Meryem’i de davet etti. Meryem çok tedirgindi. Deniz ile küçük çaplı yürüyüşlere katılmıştı ama bu farklı bir ilde büyük bir eylemdi. Aklından sürekli “-ne olabilir ki yürüyüş yapıp geri döneceğiz” düşüncesi vardı. Her şeyin izni alınmıştı sonuçta. Meryem büyük bir cesaretle onlara eşlik edeceğini söyledi. Meryem’in desteği Denizi daha çok heyecanlandırdı. Sabahın erken saatlerinde okulun yanında bekleyen otobüsün önünde buluştular. Meryem Denizi görünce çok rahatladı ve otobüse bindiler. Yerleri çoktan ayarlanmıştı, en önde yan yana oturdular. Uzun bir otobüs yolculuğu başladı..

Bakalım bu yolculuk ve büyük miting onlara neler getirecekti?

11 Haziran 2022 3-4 dakika 3 öyküsü var.
Beğenenler (3)
Yorumlar (4)
  • 22 ay önce

    Biz de merakla bekliyoruz miting ve sonrasını tebrik ve sevgiler :)

  • 22 ay önce

    Kutlarım değerli yazını Merve hanım.