Çavuş

Benim kendisini tanımaktan memnun olduğum sizlerin de onu tanımanızdan memnun olacağınızı düşündüğüm bir kimseden bahsetmek istiyorum:Çavuş.Bu isim genellikle erkeklere takılır askerlik yaptıkları için ya da askerde çavuş oldukları için.Ama bu kimse askerliğini yapmamış hemen yanlış anlayarak vatan haini olduğunu sanmayın sakın çünkü o,hepimizden vatanseverdir.

İş yerimizin eski kadrosundaki tüm çalışanlarını çok özlüyorum;iş olarak,meslek olarak ve disiplin olarak şimdiki kadro onların ellerine asla su dökemez.Şimdikiler çeşitli nedenleri öne sürerek kafalarına göre çalışmaya hatta yan gelip yatmaya alışmışlar,aldıkları maaşın hakkını vermeyenler bereketini göremezler zaten.

Akıllı ve çalışkan bir kadındı,iki kişinin yaptığı işi tek başına yapardı desem abartmış olmam çünkü çok şahit oldum.Yemek saati ve çay saatleri dışında onu otururken gören hiç olmamıştır.Akşama kadar arı gibi,karıncalar gibi oradan oraya koştururdu,arkadaşlarını da yönlendirdiği için "Çavuş"derdik Derya hanıma.Erkek gibi kadındı doğrusu,helal olsun.

Yıllar sonra onunla yeniden karşılaştık hem de okul bahçesinde.Evet geçen ay liselilerin açık öğretim sınavı vardı,ben yiğenimi götürmüştüm,baktım ki karşımda o.Hem çok şaşırdım hem çok sevindim,hiç değişmemiş maşallah.

"Yedi kredim kaldı,dedi,mezun olacağım ama bir zayıfım var."

"Ya matematiktir ya ingilizcedir,"dedim.

"Fizik"dedi,gülüştük.

"Okumanın yaşı yoktur"diye boşuna dememişler o,hem iyi bir ev hanımı hem iyi bir iş kadını hem de örnek olabilecek iyi bir anne.Kendisini tebrik ediyor,başarılarının devamını ve ailesiyle beraber sağlıklı hoş vakitler geçirmesini diliyorum.

29 Ocak 2024 1-2 dakika 404 öyküsü var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (1)