Çileli Aşklar

Aşk :Geldim dedi işte..İlahi bir emirle..Beni isteyen yüreklere..sürem yok benim..insanlar hep sevdikçe, kendimle kaimim..

Çile : Biz bir takımız diye ekledi..Sen olmazsan ben de yokum..ama madem geldin sen!..işte hazırım ben de..Gerçek sevenler ayrılanana kadar, bu sınav sürer böyle..

Aşk :haklısın dedi çileye..beni istemek, yiğitlik demek..bir sınavdan geçmeden, olur mu hiç sevmek?...başı aşk kokar tüm beraberliklerin..aman diyeyim!..sonunda küsmeyin!..asi bir şems edası var bende..aşkı bilmeyen, durmasın iklimimde..
.....................

Çile :ben olmasam devran döner mi ey aşk!..nice acılardan sonra yüzler güler mi?..elbet elekten geçecek sevenler..aşkın tadına erecek benimle..

Aşk : her kalbin zirvesindeki benim..bir ömür istediği ben!..bensiz doyulmaz acıya..bulunmaz doğrular bensiz..benimle görülür güzellikler..

Çile : sevenlerin en büyük çilesiyim ben..kah şüphe, kah ayrılık düşer benimle, yüreklere..bazen imkansızlık, çoğu zaman dertler rahat bırakmaz aşkı..adım çile benim..kimseyi ayırmadan herkese gelirim..

Aşk :Beni istemek yürek ..ruhen hiç bükülmeyen bilek ister..gözyaşı akmayan gözde parlamam..sızlamayan yürekte barınmam..geceyle arkadaştır bana tutulanlar..geceleri uyuyanları pek bilmem..

Çile : Seviyorum deyip, sonra terkedenler.. benimle çözülür..ilk darbede devrilenler, benimle farkedilir..Aşkı kendilerine göre yoranlar, bir ömür boyu mutluluk arayanlar, hep benimle dökülür..

Aşk : Şu dünyadaki en güzel şey bana verilmiş..Uğrumda nice yürekler erimiş bu yüzden..herkes talip bana ama beni arayanlar bulur ancak..çileyi, aşk bilenler..

Çile :aşksız günüm geçmedi..kaçanlar beni bilmedi..aşktan kaçtığını sananlar.. aşktan değil, benden kaçtı..çile olmadan yare varmayı, yarsız yollardan dağlara varmayı arzuladı..isteksiz çıkılırsa yola..kim olsa kalır yolda..sevmeyince çileyi de, aşk kadar her insan.. avare ömürler düşer, her metrukun payına..aşıklar başlayamadan, kalırlar yolda..

Aşk :benim gücüm seninle bilinir ey çile!..sensiz söylenmiş tüm sözler beyhude..seni bilmeyen beni ne kadar istese nafile..öyle ki;ne erişebilir zerreme, ne de benimle erilen zirvelere..aşk deyinde tutulur yürekler, söz söyleyemez olur diller..ama çilesiz zayi olur tüm emekler..çileyle sev beni ey aşık!..çileyle gel bana ey salik!..
............................................ AŞK .........................................................

"Aşk ile çileyi anlatmaya şulenin gücü..onu anlatmak için çıkılan yolda kalemin kudreti kifayet etmedi....sabır isteyen bu işte, kelimeler, yaşanmadan akmamaya yemin etti..ve tüm çileli aşklar bir dahaki yazıda kendini anlatmaya söz verdi"..

01 Nisan 2011 2-3 dakika 74 öyküsü var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (1)
  • 8 yıl önce

    OKURKEN ÖYLE ÇOK DUYGULANDIM Kİ,ANLATILMAZ BİR DUYGUYDU VE GERÇEKTEN GÜNÜ HAK ETMİŞ BU DEĞERLİ ESERİN. BU BİR ESERDİR BAŞKA DA BİR ŞEY DEMİYORUM. CANIM KOCAMAN SEVGİLER,O GÜZEL YÜREĞİNE..