Çocuk Kimin

Mehmet her geçen gün büyüdükçe yüz hatları belirginleşiyor yavaş yavaş büyüme ve değişme evresini tamamlıyordu. Düz saçı,yeşil gözü,beyaz teni ile babasına annesine ve kardeşlerine hiç benzemiyordu.

Bugüne kadar babası onunla övünüyor "Heyt be! Yakışıklı oğlum benim" diyerek böbürleniyordu. Baba Mahmut esmer,kıvırcık saçlıydı. Diğer oğulları da böyleydi.

Mehmet büyüdükçe büyük değişimler gösterdi. Artık kendi halinde orta boylarda geyet yakışıklı bir gençti. Güzel oluşundan dolayı olsa gerek ona ayrı bir ilgi vardı.

Baba Mahmut bir gün bir vesveseyle uyandı. Birden bire aklına olur olmaz şeyler geldi. Morali bozuldu,düşünmemeye calışarak yatağından kalktı elini yüzünü yıkadı işe gitti.

Akşam eve geldiğinde uyumak üzereyken yine tutuldu vesveseye ondan ne kadar kaçmak istese bu istek doğrultusunda daha çok düşüyordu bu vesveseye. Kendine doğru dönük,uyuyan eşinin yüzüne baktı. Kendi kendine"Saçmalama Mahmut olmaz öyle şey."dedi. Tekrar"Ya varsa. Sonuçta eşini aldatan birsürü insan var ve hepsi de kendini kandırıyor benim eşim yapmaz diye. Off Allah'ım lütfen öyle bir şey olmuş olmasın" diyerek uykuya daldı.

Her sabah Mehmet'i öperek severek uğurluyordu okula. Bu sabah onu gördüğünde birden bir tiksinti oluştu içinde. Kahvaltının ortasında derin düşüncelere daldı "Ya babası ben değilsem bana hiç benzemiyor çünkü. Annesine de benzemiyor sadece ten renkleri aynı." Toparlandı yemeğin başından kalktı üzerini giydi sinirlice dışarı çıkmak üzereyken eşi"Nereye Mahmut bir şey mi oldu?"dedi. Mahmut"Bir şeyim yok biraz hava alacağım." Dedi ve çıktı

O geceyi düşünüyordu. Mehmet'i yapmaya karar verdikleri geceyi. Eşi Meral ısrar etmişti üçüncü çocugu yapmak icin. Hatta Mahmut tüm ısrara rağmen olumsuz baksa da Meral'in türlü işvelerine boyun eğerek çaresizce yapmıştı çocuğu. Bõyle düşündükçe çıldırıyor öfkesinden yüzü karaya çalıyordu.

Ani bir öfkeyle tekrar gitti eve kuruntusu onu kontrol altına almıştı. Halbuki sorabilse derdini anlatabilse öyle bir şey olmadığını anlayacak normal yaşantısına devam edecekti.Kendine hakim olamadı odadan tabancasını çıkarttığı gibi hiç düşünmeden yemek masasındaki masum eşini ve kendi öz evladını öldürdü. Masada korkudan titreyerek donuk bir şekilde duran diger cocuklarïna baktı.Onlara çok haksızlık ettiğini düşünerek tabancayı şakağına dayadı ve tetiğe bastı.

11 Kasım 2017 2-3 dakika 25 öyküsü var.
Yorumlar (1)
  • 6 yıl önce

    Kaleminize sağlık. Allah akıl fikir versin böyle insanlara. Öykü kahramanınız çok manyak biriymiş.