Çocuk Sesleri

Çocuk Sesleri

Ne zaman acaba kesilecek diye bekliyorum ama, çocukların sesleri hiç kesilir mi ?

İçlerinde bitmek bilmeyen bir enerji var. Hatta biz bile çocukken yorulmak nedir bilmezdik ya. Hani hatırlayın; bir oyunu oynayıp bittiğinde, yine sıkılmadan o oyunu beş altı defa oynardık hem de akşama kadar. Şimdi ise sokaklardan gelen çocuk sesleri, adeta ortalığı çınlatıyor. Kimisi oyuncak arabalarını yarıştırıyor, kimisi karşılıklı top oynuyor, kimisi de ip atlıyor.

Hiç unutmuyorum, yine geçen hafta okulda tenefüse çıkan ilkokul öğrencilerinin kağıttan yaptıkları uçakları havaya doğru firlattıklarını gördüm. Ben de onlara yakındım. Birisinin uçağı iyi uçmadı, hemen yere düştü. Ben de biraz tebessüm olsun diye onları güldüreyim dedim :

- No o öyle, yoksa uçağının benzini mi bitti. Olmadı, hadi bir daha uçakları yarıştırın bakayım.

Çocuklara iyimser yaklaşmak gerek. onlarla ilgilenirken hiç incitmeden, kırmadan anlayacağı dilde konuşup sevildiklerinin farkına varmalarını sağlamak gerek. Benim gönlümde çocuk sesleri, mutluluğun kapısı çalınıyor da açan yok mu diye bir yankılanma halini sergiliyor gibi, bence.

05 Kasım 2022 1-2 dakika 84 öyküsü var.
Beğenenler (8)
Yorumlar (4)
  • 17 ay önce

    Kalemin daim olsun Hocam. Saygı ve sevgiyle

  • Çocuklar yol tarifi soran gezginlerdir, biz onlara iyi bir yol arkadaşı olalım Enes bey.Değerli paylaşımınızla çocukluk anılarımı hatırlattığınız için teşekkürler...