Denizle Söyleşi

Denizle Söyleşi

Merak ettiğiniz sorularla yine bir programda karşınızdayız sevgili izleyiciler. Bu hafta ki konuğumuz, nice şairlere ilham vermiş, nice ressamlara konu olmuş, nice yalnızlık hissedenlerin limanı olmuş deniz var. O hep büyüleyiciliğiyle dikkat çekmiş, güzelliğiyle dikkatleri hep üstüne çekmiş birisi.

- Estağfurullah efendim. Beni bu kadar şımartmayın bakın. Yoksa yine dalgalanacağım.

- Çok şakacısınız Sayın Deniz. Öncelikle bizleri kırmadan davetimize icap ettiğiniz için size çok teşekkür ederiz.

- O şeref bana ait efendim. Hoş bulduk.

- En başında belirtmiştim bunu Sayın Deniz. Şairlerin şiirlerinde mi bahsedilince mutlu oluyorsunuz, ressamların resimlerinde mi ?

- Beni kim daha iyi anlıyorsa, kim daha iyi hissedip güzel anlam çıkartıyorsa önemli olan odur bence. Yoksa şiirmiş, resimmiş ben öyle ayırım yapmam. Mesela usta şairlerden Orhan Veli'nin bir şiiri vardır. ' Oltayı attım denize, denizi gördüm' sözleri var orada. Bu çok hoşuma gitmişti. Neydi o şiirin adı ?

- 'Macera ' olmasın Sayın Deniz.

- Evet evet macera idi. 

- Bir başka soruyla devam edelim isterseniz Sayın Deniz. Sizin en yakın arkadaşınız martılar olduğu söyleniyor. Bu doğru mu ?

Herkes benim arkadaşımdır. Ama en yakın martılar... Çünkü sabah, akşam her vakit yanı başımda uçup dururlar. Beni asla terk etmezler.

-Terk etmeyen birileri daha yok mu ?

- Haa balıklar var bir de. onlar da benim sırdaşım gibidirler. Buradan balıklara sevgilerimi gönderiyorum.

- Durmadan değişiyorsunuz Sayın Deniz. Bir duruluyorsunuz, bir dalgalanıyorsunuz. Hem kıyılarınız fazla, hem kumlarınız fazla. Sizi takip etmek oldukça güç.

- Ben hareketli birisiyimdir. Biraz hızlı yaşarım. Hatta rüzgarla yarışlarımız bile olmuştur zamanında. Ondandır belki de...

- Sıkıntısı olan, derdi olan, problemi olan, acısı olan yalnız başına kalmak istediklerinde uçsuz, bucaksız yüzünüze uzun uzun bakıyorlar. Sanırım bu onlara iyi geliyor. Moral veriyorsunuz galiba Sayın Deniz.

- Evet doğrudur. Hem moral veriyorum, hem teselli veriyorum. Üç günlük dünyada ne diye bu kadar kendinizi üzüyorsunuz diye sitem bile ettiğim oluyor kendilerine. Sevgiler bence solmamalı, hep yeşermeli. Umut şarkılarını benden dinlemeliler.

- Gerçekten insana huzur veren bir havanız var. Daha çok sorular sormak isterdik fakat, yine bize ayrılan sürenin sonuna gelmiş bulunuyoruz Sayın Deniz. Bizlere misafir olduğunuz için çok teşekkür ederiz.

 - Ne demek, çok güzel oldu sohbet. Ne çabuk bitti ben de anlamadım efendim. Asıl ben sizlere teşekkür ederim.

Başka konuklarla olmak dileğiyle şimdilik hoşça kalın. Sağlıcakla esen kalın.


18 Temmuz 2023 2-3 dakika 89 öyküsü var.
Beğenenler (1)
Yorumlar