Derya

Aklımda onca deli deli sorular var ki  cevaplanması gereken.Bunları yazarken de kendi kendime,sana ne, demeden edemiyorum.Bu mahalleye geldigi  günden beri  güler yüzü ve tatlı diliyle sevdirdi kendini  tez ısındık ona.

Bugün yemege davet ettigimde,arkadaşına gidecegini söyleyerek teşekkür etti,oysa bundan hic bahsetmemişti.Sadece gecen hafta sevgilisinden ayrıldıgı ablama sòylemiş dertleşmişler biraz.

Kim bu arkadaş?

Annesi,babası ve kardeşleriyle arası pek iyi  degil ortada büyük bir sorun var anlaşılan ve bize bundan henüz  söz etmedi.Ne zaman böyle bir konu açılsa ya ailesini  suçluyor ya eski eşini.Herşeye tamam diyelim bir tek o mu haklı,o mu suçsuz?

Bazen o bizi çaya davet ediyor bazen biz onu davet ediyoruz tabi çay bahane hoş sohbet edebilmek için.Öyle alıştık ki  ona birgün görmesek merak  eder olduk.Çok muhabbet  tez ayrılık getirirmiş,bu sözü ne hatırlamak istiyorum ne yazmak.

Genç,güzel bir o kadar da hamarat bir kız,maşalllah.Özellikle tatlı ürünlere karşı bir ilgisi var,yaptıgı keklerden pastalardan bize de ikram ediyor sagolsun. Hele bir sütlüaç yapıyor dillere destan,yemeye doyamıyor insan.

Sormak istedigim bir soru var ona,kızar mi küser mi bilmiyorum ama,kışın,  akşam karanlıgında devamlı onun evine gelen o erkek kimdi?Ablama, kuzeni oldugunu söylemiş ama hiç de inandırıcı degil.

Ben bu  hayatta;söyledikleriyle yaptıkları cok farkli olan insanlar tanıdım.

"Yalan,büyük bir günahtır,yalan söyleyenleri sevmem" derler,kendileri söyler...

Dışardan bakınca imanlı,namuslu görünürler başlarını kapatınca,oysa gercek  hiç de òyle degildir.

Hemen üst katımızda oturdugu  için,tıkırtısını,su şırıltısı hep duyarız.Hiç şaşmaz yaz olsun kış olsun,saat 23 cıvarlarında  yatar sabah 7 çeyrek  cıvarlarında  kalklar,ilaç aldıgını bu yüzden kahvaltı yapmak için erken kalktıgını söylemişti bir keresinde.

Ünlü bir futbolcunun sözünü okumuştum bugün, kadınlara asla güvenmeyin  diyordu.

İsmi Derya,bakışları da deryalar kadar derin aslında kimbilir....

İnanmak mı,güvenmek mi ,sevmek mi...


09 Ekim 2021 2-3 dakika 396 öyküsü var.
Yorumlar