Domates Tohumu

Cam kenarında manzara çok güzeldi onun yeri ortadaydı meraba dedi cam kenarındaki kadına !

_Manzara çok güzel

_Evet çok güzel

Birlikte yavaş yavaş havalanan uçaktan bulutları seyrediyorlar bir taraftanda sohbet ediyorlardı . Nerelisin ,nerde yaşıyorsun ,ne İşle meşgulsun ,kaç çocuğun var derken sohbet gitgide koyulaştı ikisinin kafa yapısıda aynıydı konudan konuya geçiyorlar birbirlerini çok iyi anlıyorlar neredeyse yıllar önce tanışmış gibi samimi oldular kanları kaynadı iki dost oldular .

Konu bağ bahçe meselelerine geldi . Nede olsa son yıllarda genetiği değiştirilmiş tohumlardan üretilmiş gıdalar insanları çürütmüş hastalık giderek artmıştı doğal tohum bulmak oldukça zorlaşmıştı nerede o annelerin kendi elleriyle yetiştirdiği mis gibi kokan sebzeler şimdilerde herşey sahteydi .Cam kenarında oturan kadın domates tohumu varmı diye sordu var ama ikiside ayrı illerde birbirlerini belki hiç görmeyecekler nasıl giderki tohum var olmasına varda .Evet var ama birdaha karşılaşmaları mümkün değildi .
Kısacık zamanda güven ortamı oluşmuş dostluk kurulmuştu karşılıklı telefon numaraları alındı kasabaya dönünce postayla göndereceği sözü verildi uçaktan birlikte indiler havalanında vedalaştılar ikiside ayrı ayrı yerlere gittiler .
Bir kaç gün sonra arayıp hal hatır sordular eve dönüş günü geldi domates tohumunu söz veren kadın sözünü unutmadı eve dönünce bir kaç çeşit tohumu (domates ,biber ,patlıcan ) güzelce paketledi paketin üzerine adresi yazıp postaya verdi .

Arkadaşını arayıp tohumları postaya verdiğini haber verdi verilen sözün yerine getirilmesine arkadaşı çok duygulandı birgün sonra tohumlar eline geçmişti tohumları görünce heyecanla paketi açtı sanki küçük bir bebek sever gibi tek tek koklayarak sevdi arkadaşını arayıp teşekür etti verdiği sözü yerine getirmenin verdiği rahatla içi huzur doldu tohumları gönderen kadının .

Domates tohumu sağlam bir dost kazandırmıştı her gün arayıp konuşuyor sohbet ediyorlar telefonlada sohbet ediyor zamanın nasıl geçtiğini unutuyorlardı .

Kapı çaldı kapıdaki adam elinde bir kargo paketiyle imzalaması için kağıt ve kalem uzattı paketi imzalayıp alan kadın çok heyecanlandı acaba içindeki ne diye düşündü bir avuç tohumun karşılığı bu kadar büyük bir paket olamazdı içindeki madden çok değerli olmasada manevi değeri çok büyüktü kadın heyecanla paketi açtı elleri titriyordu içinden çıkan hediyeleri görünce mululuktan gözleri doldu bir avuç domates tohumunun kurduğu dostluk gözlerini yaşarttı duyduğu mutluluk ve domates tohumu sayesinde kurulan dostluk paha biçilmezdi ...

07 Temmuz 2016 2-3 dakika 15 öyküsü var.
Yorumlar