Düşündüm

Karanlığın özgürlüğünü aydınlatmak kolay iş değil. Karanlığın dostluğu da, düşmanlığı da, aydınlığın riyakârlığından daha iyi geliyor. Güneş sök tümü şafaktan, yeni gün telaşlandığında, okumuş, mürekkep yalamış, ikiyüzlü, onurunu nadasa çıkarmış, baylarla, bayanlarla yüzleşmek kaçınılmaz. Karanlık öylemi? Herkes kendi yalnızlığında.Kimin hikayesi kimi ilgilendirir..

Yaşamdan kopan, her yaşlı birer kütüphane değil mi?

Şöyle sırtı geçmiş yüzyıllara yaslayalım..Bilindik aşk efsaneli seneler..

Derler ki,

Şirin Ferhat Aşkı kavuşmadı..Neden ? Bu kadar sevgi,emek,mücadele ,neden kavuşmasın.Yoksa Aslı Ermeni olduğu için mi hikaye, beklenen sonda sonlandı..Her şey olmuş olabilir..

Pir Sultana dönelim yüzü..Sazı,sözü,özü bir Halk ozanına,dervişe,öndere..Nedendir bilinmez,Pir Sultan Metafiziğin içine yerleştirilir..Allah aşkı Pir Sultanın beşeri duygularının önüne set çeker.Pir Sultan kadından kaçırılır ..Pir Sultanın bir kadına aşık olma olasılığı sanki yok gibidir..Aşk yoksa binlerce yazıt nasıl ortaya çıkıyor..Ruhlar Dünyası gizemli ,vesselam.

Antikçağa bakınca işler biraz daha karışık..Tanrılar kudurmuş olmalı, kimin eli kimin cebinde belli değil..Afrodit orospu dişi Tanrı,Zeus zampara,Eros orospu çocuğu..Ben değil tarih öyle anlatıyor ben sadece anladığımı yazıyorum..

Mezopotamya'dayız,1071 sonrası, Malazgirt'in Batısı, İmparatorluklar dönemi,


Ve Gökkuşağını gördü, onda kehanet aradı, Ormana baktı hayvanlar birbirini avlıyor, ölümü gördü, doğa acımasız. Ve Tanrıyı yarattı. Her gün günlük güneşlik olsaydı, kuraklık kaçınılmaz olurdu, ürperdi!

Düşündü Kamil kardeşini sopayla öldürmüştü, Kanunin oğlunu öldürdüğü gibi, Romalılar askeri strajidiler, ateşli silahlarla savaşlar sürdürmekteydi. Milyonlarca insan öldürülmüştü. Orman aklına düştü, hayvanların bir birlerini avlayışı aklına geldi. Hangisi daha adaletliydi.
.
Uygarlık, dinlerle el ele yürürken beraberinde ölüm, sefalet perişanlık getiriyordu. Düşünmesemiydi acaba. Özgürlük içi dövüşenler şimdi yoklar, özgürlük uğruna ölenleri anlayamadı. Bir başkasının özgürlüğü uğruna ölmek ne demek? DURDU !

Tanrıyı yaratan insan kendi yarattığından soyluluk unvanı alıyor, karakteri kutsal kitaplarda anlatıyordu. Tanrı tüm başlangıçları tüm sonlandırmaların elebaşıydı sanki. Yaşlılıkların yüklediği hastalıklara kutsal kitaplar karışmıyordu.

Düşlerine baktı, yaşlanıyordu,40 ı devirmek üzere, düşleri her gecen yıl onu ölüme yaklaştırmaktaydı.

Kirpikleri Gözlerine düştü, UYUDU...

30 Ekim 2013 2-3 dakika 18 öyküsü var.
Yorumlar