Duyguları Ayarlama Kurumu

Flaş Haber! Humaniya insanlarına tüm televizyonların aniden yayınlarını kesip Humaniya Bürokratik Meclisi'nden canlı yayına geçmeleri ile duyurulmuştu. HBM (Humaniya Bürokratik Meclisi)'de yapılan gizli toplantı sonucu Humaniya'da yeni bir bürokratik teşkilat kurulmasına karar verilmişti. Açıklama Humaniya Bürokratik Cumhuriyet Başkanı tarafından bizzat yapılmıştı. Başkan konuşması kayıtlara şu şekilde geçmişti. -Humaniya'lılar bugün HBM'de yapılan yoğun tartışmalar sonucu bürokratik cumhuriyetimize acilen bir kurum daha kazandırılması gerektiği oybirliği ile kararlaştırılmıştır. Önce kurum adını biliyorum sabırsızlıkla bekliyorsunuz önce onu açıklayayım sonra işleyişi hakkında bilgiler vereceğim. Humaniya Bürokratik Cumhuriyeti'nin 400. resmi kurumunun adı Humaniya Duyguları Ayarlama Kurumu olarak HBM'de oybirliğiyle kararlaştırılmıştır. Evet Humaniya'lılar yeni kurumumuz Humaniya Duyguları Ayarlama Kurumu'dur. Ben Humaniya Bürokratik Cumhuriyeti Başkanı olarak HBM adına halkımızın en büyük ihtiyacı olan bu kurumun kurulması kararının alındığını ilk ağızdan duymanızı istedim. Şimdi yeni kurumun ismini açıkladığımıza göre teşkilat yapısını ve nasıl işleyeceğini HBM'de alınan kararlar doğrultusunda sizlerle paylaşmak isterim. Öncelikle Humaniya Duyguları Ayarlama Kurumu HBM'ye bağlı olarak çalışacaktır. Humaniya'mızın her kentinde her kasabasında ve hatta en küçük yerleşim yerlerinde bile Humaniya Duyguları Ayarlama Kurumu'nun nüfusa oranla teşkilatlanması olacaktır. Şimdilik kendi kurum binaları kurulana kadar Humaniya Bürokratik Cumhuriyeti Başkanlığı'nın Humaniya'mızın her yerindeki binalarında hizmet verecektir. Sevgili Humaniya'lılar Humaniya Duyguları Ayarlama Kurumu günün her saati sizlere hizmet verecektir. Ayrıca HBM'de alınan karar gereğince Humaniya yılı baz alınarak 10 yaşından büyük herkesin günde bir defa bu kurumdan hizmet almaları zorunlu kılınmıştır. Bende dahil olmak üzere mazeretsiz şekilde üst üste iki günden fazla kurumdan hizmet almayanlar hakkında Humaniya Hizmetten Kaçanlarla Mücadele Teşkilatı tarafından işlem yapılacaktır. Sevgili Humaniya'lılar yeni kurumun Humaniya halkına büyük faydalar getireceğine inancım tamdır halkımı saygıyla selamlıyorum. Şimdi sorularınızı alabilirim.

-Efendim efendim efendim.
-Buyrun ikinci sıradaki arkadaş.
-Efendim kurum hangi duyguları ayarlamaya konusunda yetkili olacak ve herhangi bir hizmet bedeli olacakmı?
-Evet sorunuzun cevabını biraz önceki açıklamam içerisinde değinmemiştim. Humaniya'nın diğer bürokratik teşkilatlarında olduğu gibi Duyguları Ayarlama Kurumu'nunda sunacağı hiç bir hizmet ücretsiz olmayacaktır. Nitekim insanlarımızın diğer kurumlara olduğu gibi bu kurumun hizmetlerine de ihtiyacı ve bunu karşılayacak Humaniya parasıda vardır. Hizmetlerimiz tek bir duyguyu içerebileceği gibi paket halinde hazırlanan duygulardan da yararlanılabilecektir. Daha öncede belirttiğim gibi bende dahil olmak üzere kurumdan tüm Humaniya halkının yararlanması zorunludur.
-Efendim peki ayarlanacak duygulara ödenecek alım bedeli belirlendimi?
-Bu konuda çalışmaları sürmekte henüz paket oluşturma safhasında olunduğu için net bir bedel ortaya çıkmadı. Ancak en küçük duygu bedeli 1 Humaniya parası En büyük hizmet bedeli 100 Humaniya parası olacak paketlerin durumuna göre bedel değişecektir.

Efendim efendim efendim.
-Buyrun üçüncü sıradaki arkadaş.
-Efendim kurumu tanıtıcı bir amblem kullanmayı düşünüyormusunuz?
-Elbette bu konuda TBM'de yoğun tartışmalar yaşandı. Bizzat benimde önerimle yarım kalp yarım beyin figürünün birleşmiş hali ve tam birleşme noktasına yerleştirilmiş bir anahtar şeklinde bir amblem konusunda karara varıldı.

Efendim efendim efendim
-Buyrun birinci sıradaki arkadaş.
-Efendim ayarlanacak duyguların yasaklı bir listesi varmı yani HBM'de hangi duyguların ayarlanamayacağı konusunda bir görüşme oldumu?
-Elbette ayarlanması yasak olan duygular listesi belirlendi ve kurum çalışmalarına başladığı zaman ayarlanması istenemeyecek duygular olarak kurum içinde görülür alanlara asılacaktır.
-Efendim bir kaç tane yasaklı duyguyu bizimle paylaşırmısınız.
-Elbette Humaniya'mıza bir faydası olmadığını düşündüğümüz sevgi, aşk, huzur, anlayış gibi duygular ya yasaklı olacak yada çok küçük dozlar halinde ayarlanacak ve belli insan gruplarında denetimli olarak ayarlanacaktır.
-Efendim soruma devam etmek istiyorum.
-buyrun.
-Efendim yasaklı liste yanında kurumun tavsiyesi olan duygularda olacakmı?
-Elbette Humaniya'nın diğer tüm kurumlarının alınması tavsiye olunan hizmetleri gibi Duyguları Ayarlama Kurumu'nunda bazı duyguların ayarlanması konusunda tavsiyeleri olacaktır. Özellikle Hırs, kıskançlık gibi duyguların hizmet olarak alınıp ayarlaması konusunda HBM'de oybirliği sağlanmıştır.

Efendim efendim efendim
-Buyrun birinci sıradaki üçüncü arkadaş.
-Efendim kurumun gün boyunca hizmet vereceğini söylediniz peki gün içinde hizmet alma konusunda bir sınır varmı?
-Evet kurum günün tüm saatlerinde aralıksız hizmet verecekki yararlanılması zorunlu hizmete herkes ulaşabilsin. Ayrıca bedelini ödemek kaydıyla isteyen istediği kadar duygu ayarlatabilir.
-Yani efendim ben şimdi bedelini verince istediğim zaman istediğim bir duyguyu ayarlatabilecekmiyim?
-Elbette bedelini ver istediğin gibi ayarlat.

Efendim efendim efendim
-Buyrun beşinci sıradaki arkadaş.
-Efendim alım gücü iyi diyelim ama bazı duyguların aşırısı zarar vermezmi Humaniya halkına?
-Evet anladım. Elbette HBM'de bu konuda karara bağlandı. Duyguların ayarlanma dozu yaşa göre yapılacak. Hizmet alan halkımızın hizmetimizi alırken bir zarar görmesini elbette istemeyiz.

Efendim efendim efendim
-Buyrun ikinci sırada tam karşımdaki arkadaş.
-Efendim sizin bugün ilan ettiğiniz Humaniya Bürokratik Cumhuriyeti'nin 400. kurumu olan Humaniya Duyguları Ayarlama Kurumu hakkındaki şuanki duygunuz nedir?
-Henüz ayarlatmadım kardeşim henüz ayarlatmadım.
...
ve Humaniya'da herkes huzur içinde yaşar gidermiş Duyguları Ayarlama Kurumu kurulduktan sonra...

05 Ekim 2018 5-6 dakika 11 öyküsü var.
Yorumlar (2)
  • 5 yıl önce

    😆😆😆

    Günümüzde ki yaşama karamizaha dayalı güzel bir örnek

    Kutlarım Hüseyin bey👑👑👑

  • Teşekkür ederim Sermin hanım.