Enflasyon Farkı

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı başladı. Bu hafta 1. sınıflar ve ana sınıfları alıştırma için erken geldiler. Haftaya da diğer sınıfların hepsi başlayacak kısmet olursa. Ortaokul ve ilkokul öğretmenleri de geldi seminer olduğu için. Eee ben de nihayet çay parası listesini çantamdan çıkartmıştım. Malum, hiç çayımız, şekerimiz, kahvemiz kalmamıştı. Girdim öğretmenler odasına :

- Hoş geldiniz sayın öğretmenlerim. Şükür kavuşturana. Yeni eğitim öğretim yılımız kutlu olsun. Gelelim sadede deyip çay listesini cebimden çıkartmamla kahkahalar yükselmeye başladı. içlerinden :

- Yahu Enes ağabey, daha okulun ilk günlerinde bari yapma bu şakayı. Daha ayın on beşine var. Erken değil mi ?

- Hocam, vallahi malzemeler bitmiş. Hemen almam lazım. Yalnız bu sene 100 TL oldu ücretler. Artık 50 TL değil.

- Niye öyle birden zam geldi ki şimdi ?

- Hocam, idare olarak öyle kararlaştırdık. Kadrolulardan 100 TL, Ücretlilerden 75 TL alacakmışım. Nedenine gelince enflasyon farkı oldu. Yani durum bundan ibaret. Her şeye zam zam zam ola ola, biz de zam yaptık.

Tabii yine gülüşmeler başladı. Her ay böyle devam edeceğim yine her zaman ki gibi. Neyse dün toplayabildiğim paralarla, bugün kooperatif'e gidip uygun fiyatlarla şöyle alış veriş yapayım. Malum, marketler pahalı mı pahalı. 

06 Eylül 2023 1-2 dakika 89 öyküsü var.
Beğenenler (2)
Yorumlar