Eşek İle Söyleşi

Evet sevgili seyirciler, uzun bir aradan sonra tekrar birlikteyiz. Haftanın konuk misafirlerini ağırlamaya devam ediyoruz. Bu misafir, çok eski zamanlarda tüm köylerin vazgeçilmez bineği olan eşek var sırada. Önceden değeri paha biçilemezdi, şimdi ise değeri pek kalmadı, günümüz taşıtlarının çoğalması sonucu. Sözü uzatmadan sormak istiyorum :

- Öncelikle hoş geldiniz Sayın eşek. Bir de sizin ağzınızdan dinleyelim isterseniz. Değeriniz, kıymetiniz çok muydu eski zamanlarda ? Köylerde namınız, şöhretiniz hep söylenilirmiş, bu doğru mu ?

-  Hoş bulduk Sayın Turgut. Evet, dediklerinizin fazlası var, eksiği yok. Aaah ah, Köylüler oduna dağa çıktıkları vakit, gözleri kimi arardı, tabi ki beni. Yoksa soğuk kış günlerinde sobada ne yakıp, neyle ısınacaklardı ?

- Elbette sizin gibi güçlü, kuvvetli bir bineği her köylü istermiş. Herkesin köyünde ki ahırında bağlı muhakkak sizlerden birini görmek mümkün.

- Peki Sayın eşek. Hiç o şaşalı günlerim bir gün bitecek diye tereddüt içinde oldunuz mu ? Kısacası, başka binekler çıkıp da benim iki katı fazla yükümü üstlenir mi acaba dediğiniz oldu mu ?

- Oldu Sayın Turgut. Ne vakit atlar çıktı, o an bana olan rağbet azaldı. Atları kıskanır oldum yahu. Hem benden daha iriydiler, hem de benden daha uzundular. Odunları dağdan taşıma konusunda da mahirdiler.

- Yani sayınız gitgide azaldı mı, atlar meydana çıktığından beri ? Aranızda soğuk bir savaş mı çıktı yoksa ?

- Yok yahu ne savaşı. Ben barıştan yanayım bilirsiniz. Sadece zamanla unutulduğuma üzülüyorum o kadar. 

- Onun için mi atların önünden samanları çaldınız ? Herkes öyle söylüyor.

- Kardeşim, o zaman çok acıkmıştım. O samanların içinde yulaf da vardı. Adam bir çağırır değil mi , eşek kardeş gel, sen de afiyetle ye şu samanlardan diye. Bu atlar pek paylaşmayı bilmiyor yahu. Ben de dayanamadım, yanına gelip önünden hepsini yedim, Aç mı kalacaktım yoksa ? Avanak değilim o kadar.

- Biraz konuyu değiştirelim. Sesiniz çok çirkin olduğu söyleniyor Sayın eşek. Buna ne diyeceksiniz ?

- Ulan şimdi çiftemi yiyeceksin haaa. Ses yarışmasına katılmak gibi bir derdim yok ki. Bu benim en doğal sesim. Beğenmezseniz beğenmeyin. Ben seviyorum sesimi. Şu şarkıyı hiç duymadınız mı  ?  ' Dünyanın en güzel gözleri eşeklerdedir' diye.

- Sanırım doğru söylüyorsunuz. Özür dilerim, çiftenizi de yemek istemem doğrusu Sayın eşek. Neyse. sohbetimizi burada bitirmek istiyorum. Bir kez daha programımızın sonuna geldik maalesef. Bu eğlenceli sohbeti bizlerden esirgemediğiniz için size çok teşekkür ederim. 

- Ben teşekkür ederim asıl Sayın Turgut, beni unutmayıp hanenize misafir olarak getirdiğiniz için. Hayırlı akşamlar diliyorum efendim. Sağlıcakla esen kalın.  

04 Nisan 2024 2-3 dakika 89 öyküsü var.
Beğenenler (5)
Yorumlar (1)
  • 31 gün önce

    Öyküm, günün öyküsü seçildiği için seçki kuruluna teşekkür ederim. İyi ki varsınız edebiyatla ailesi. Hepiniz sağlıcakla esen kalın.