Eskiler

Düğün çok kalabalıktı. Alanın tam ortasında bir halay ekibi ortalarında iki tane davulcu ve mikrofon elinde şarkıları seslendiren adam. Oyun dışında süslenmiş masalarda aileler,gençler,arkadaşlar çerez yiyor;kola içiyor oyun oynayanlara bakıyordu. Gelinle damat en baş köşede tüm misafirleri görecek şekilde küçük bir platformda misafirleri izliyorlar ve bir yandan da gelen tebrikleri kabul ediyorlardı.

Bir ara damat halayın baş tarafının üçüncü sırasında dağınık saçlı,kısa boylu tombul bir bayana odaklandı. Bu kadïn damadın da tahmin ettiği gibi önceden bir çok kez para karşılığı ilişki yaşadığı bir bayandı. Damat bir an donakaldı. İçinden: "Bunun ne işi var ki burda." Dedi. Yine de kafasına takmadı aksine hoşuna gitti. Bir an aklı o bayanla yaşadığı günlere gitti. Düşündü düşündü bir aralık gülümsedi,gelinle göz göze geldi. Yine gülümsedi başını çevirdi,halay alayını izlemeye devam etti.

Damat böyle geçmişe gittiğinde tesadüf ki aynı anda gelin de halay başını çeken beyaz gömlekli,ütülü kumaş pantolonuyla çılgınlar gibi oynayan genç erkeğe takılmıştı. Bu gençte geçmişte gelinle bir çok kez ilişki yaşayan gençti. Gelin onu görünce bir an paniklemiş,gözleri büyümüştü. Yapacak bir şey olmadığı için çaresiz bir şekilde:"Neyse canım geçmiş geçmişte kaldı. Hem güvenilir birisiydi sonsuza kadar aramızda kalacağından eminim." Dedi.

İkisi de pişmandı ikisi de utanıyor fakat bir süre sonra vicdanlarını rahatlatıp işlerine odaklanıyordu.

23 Haziran 2018 1-2 dakika 25 öyküsü var.
Yorumlar