Etrafımda Senin Gibi Yüzlerce Var

Orçun'un babası Selami fındık alıp satmaktadır. İlk eşini kayıp ettikten sonra Huri hanımla evlenmiştir. İlk hanımından bir oğlu vardır o da memlekette kalmamış İstanbul'a çalışmaya gitmiş oraya yerleşmiş memlekete yılda bir sefer gezmeye gelmektedir. Onda da Analığı ile bir araya gelmemeye itina göstermektedir.
Orçun'un bir de kız kardeşi vardır babaları ne kazanırsa onlara vermektedir. Diğer üvey kardeşe hiçbir şekilde yardım edilmemektedir. Selami bey kazara İstanbul'daki oğluna yardım etmeye kalksa Huri hanım kıyameti koparmaktadır. Varsa yoksa iki çocuğudur.
Orçun ve ablası sırayla liseyi bitirirler. Ablası devlet dairelerinden birine girer çalışmaya başlar. Ve orada çalışırken birisi ile anlaşır, Selami beyde Huri hanım da karşı çıkmazlar ve kızlarını verirler Güzel bir düğün yaparlar. Kızlarının ve damatlarının işleri çok iyidir ve mutludurlar. Orçun'u babası okutmak ister fakat daha fazla okuyamayınca sanayide bir usta yanına verir. Orada sanat öğrenmesini ister. Orçun hem sanat öğrenirken bir taraftan da müzikle uğraşmaya başlar, kısa zamanda da çok güzel bir müzisyen olur.
Bir taraftan tamirini yaptığı arabalardan kazanırken akşamları da eğlence yerlerinde müzik yaparak kazanmaya başlar Selami bey de memnundur. O 'artık yaşlandım kızın işi iyi Orçun da kendi ayakları üzerinde durmaya başladı. Bir de evlendirsek kendimi daha yormam' diye düşünmektedir.
Orçun müzikle uğraştığı için etrafında bir süs kız dolaşmaktadır. Fakat Huri hanım oğluna 'senin evleneceğin kızı ben beğeneceğim etrafında bir sürü ne olduğu belli olmayan kızlar dolaşıyor kendine dikkat et başını derde sokma' diye tembihlediği için o da kızlarla arkadaşlıktan öteye hiçbir ümit vermemektedir.
Orçun çalıştığı yerden usta olarak ayrılır. Sanayide bir dükkan bularak kiralar. Selami bey de oğluna destek olur. Dükkanı çok güzel donatırlar. Dükkan kendi dalında her parçaya sahiptir. Ne ararsan bulmak mümkündür. Orçun tüm piyasada tanımıştır ve düğün yapanların aradığı bir isim olmuştur.
Huri hanım Orçun'a bir gün 'oğlum sana bir kız buldum adı Senem çok güzel bir gör beğenirsen hemen isteyelim' der. Orçun da kızı görür beğenir, Kısa zamanda nişan yapılır. Kız tarafı 'hemen düğünü yapalım' der fakat Orçun 'bırakın da nişanlılık zevkini yaşayalım acele etmen biz kaçmıyoruz ya' der. Bir taraftan da kendilerine güzel bir ev kururlar. Bir sene beklerler ve düğünü yaparlar. Orçun la Senem evlerine yerleşirler. Bir gün Huri hanım gelinine gelir ne yapıyorlar diye bakmak ister fakat. Senem onu hoşlamaz yüzüne bakmaz. Huri hanım da yavaşça çıkar gider oğluna 'siz akşam kavgamı ettiniz' der. Orçun 'hayır anne bir şey mi oldu' diye sorar. Huri hanım da 'bu gün yanına gittim beni hoşlamadı ve yüzüme bakmadı bir şey anlamadım' der. Orçun 'akşama anlarız anne sen merak etme' der annesini gönderir. Akşam eve gelen Orçun Senemi karşısına alır ve ona ' bu gün ne oldu diye' sorar. Senem 'ben bu evde anneni babanı istemiyorum' der. Orçun 'olur bir anlaşma yapalım ne bizimkiler gelsin ne de sizinkiler tamam mı?' der. Senem hiç düşünmeden 'tamam ben kabul ediyorum' der. Orçun durumu annesine babasına anlatır. Annesine 'ne olduğunu bildiğin bir kız aldın anne bak ne kadar iyi seni zahmetten kurtardı. İkide bir gelip ona yemekte yapardın' der. Annesi hiç sesini çıkarmaz.
Aradan bir hafta geçmiştir ki Orçun eve gelir bakar ki kaynanası evde oturuyor. Senem Orçun'un sinirlendiğini anlayınca onu odaya çeker. 'sakın bir şey söyleme ben çağırdım annemi' der. Orçun bu sefer daha çok sinirlenir. Doğruca kaynanasının yanına gidere ona 'çabuk bu evi terk et, kızınla bir anlaşmamız var. Bizimkiler buraya gelmeyecek fakat sizde gelmeyeceksiniz çık dışarı' der. Kadın kalkar kapıdan çıkarken kızına 'helal olsun sana bak ne güzel onlardan kurtulmuşsun fakat bizi de kayıp ettin' der çıkar. Senem olduğu yerde çakılı kalır. Orçun 'senem istiyorsan annenin peşinden sen de git. Ne söz verdiğini unutma ben sözümde duruyorum. Sen de dur ve sakın hata yapma. Kendini dışarıda bulursun. Etrafımda senin gibi yüzlerce var' der evden çıkar, işine gider.
Yaşamdan Hikaye

27 Aralık 2015 4-5 dakika 19 öyküsü var.
Yorumlar (1)
  • 8 yıl önce

    Merhaba,

    Aynı öyküyü 2 kere eklemişsiniz. Birini de pasiflemişsiniz. Pasifi açarsanız çift eklediğinizi silebiliriz. Lütfen açtığınızda bana haber verin halledeyim. İyi geceler...