Eylül Sonu / Hoşcakal...

Bulunduğu camianın önde gelen isimlerinden her yönü ile tüm dikkatleri üzerine çekebilen güzel bir kadındı,en önemli özelliklerinden biri de çevresine,dostlarına yaydığı süreklilik arz eden pozitif elektrikti.O acısını,mutsuzluğunu,yalnızlığını kendine saklar en ufak sevinç,sevgi ve paylaşımlarını dostları arkadaşları ile doyasıya yaşardı.
Böylesine çok sevilen biri olmak da kimi zaman hayatını zorlaştırıyordu.Hiç gönlünce yaşayamadığı aşka/sevmelere dair gün ışığına çıkaramadığı her renkten ümitleri vardı.Ta ki..aklını çelen o yağız delikanlı ile zaman zaman aralarında geçen konuşmalar,yazışmalar yürek birlikteliğine dönüşünceye dek.İlk tuşlar da ve telefon da gezinirken başlayan bu sessiz ilişki gün be gün yerini en derin duygulara bırakmakla beraber;Yüz yüze gelecekleri yemeğe çıkacakları ve belki de beraber olabilecekleri buluşma tarihini de kararlaştırmışlardı artık.
Eylül sonu....
Genç kadın uzun yıllardan sonra sevdiğini sanmış ve hatta bağlanmıştı ona,adam da söylemlerinde ciddi/kararlı ileriye dönük açılımlar yapıyor her fırsatta aşk-ı ilan etmekten geri kalmıyordu.Dahası seninle ölümüne varım diyordu.Devran bir araya gelecekleri günlere hızla kulaç sallarken yine tuşlarda gezindikleri o son gecenin atmosferini kadın bir an da değiştiriverdi.
-Peki yüz yüze geldiğimiz de bana daha da bağlanacaksın ve o zaman bir seçim yapmak zorunda kalacaksın..
-Nasıl yani anlayamadım ?
-Ben asla paylaşmayı sevmem,kimseyle paylaşamam...
-Boşanmak mı yani ?
-Evet
-Mümkün değil...
Dünyalar güzeli genç kadın sanki duyacaklarına hazır ve bekliyormuş gibi öyle soğuk kanlı tepkisiz bir vaziyet aldı.
Evet hazırdı çünkü adam evliydi.
O halde eşini seviyor ve de eşinden kopması mümkün görünmüyor diye söylendi başını sağa sola sallarken.Mamafih satrançta son hamleydi kadının yapmak istediği.Yani henüz adı bile konmamış bu birlikteliğe ancak böyle bir kararlılıkla aleniyet getirebilirim diye düşünmüş/düşüncelerinin haklılığını da ivedilikle almıştı.
Genç adamın yoğun ısrarları, aşka, sevmeye dair edebiyat parçalamaları onsuz olamayacağını her fırsatta dile getirmesi yalnızca ulaşılmaza,ulaşılabilirliliğini kanıtlamak istemesinden başka hiç bir şey olamazdı.
Ayrılığa sevinmiş görünen kadın hem kendi adına, hem de onun adına kötü sondan kaçınılmışlığın rahatlığı ile derin bir nefes aldı ve gelen hoşcakal sevgili mesajına..
-Dostum olarak kalacaksın sende sevgili...sende...diye ileti yolladı.
Gece bittiğinde son nokta artık yerini bulmuştu / mu acaba ?....

16 Şubat 2009 2-3 dakika 12 öyküsü var.
Beğenenler (3)
Yorumlar (5)
  • 15 yıl önce

    Ayrılığa sevinmiş görünen kadın hem kendi adına/hem de onun adına kötü sondan kaçınılmışlığın rahatlığı ile derin bir nefes aldı...ve gelen HOŞCA KAL...mesajına.. -En iyi dostum/KANKA...HOŞCA KAL...diye ileti yolladı. Gece bittiğinde son nokta artık yerini bulmuştu..

    müsade buyurursanız devam etmek istiyorum kalemniz daim olsun

    Ve sular akmaya başlamıştı yavaş yavaş hayatının pınarındaki zenginliklerden ama bir eksik var dedi şair bu zenginliklerde körpe buğday dalları henüz sarmamış toprağın hasını dedi ve su akmayı bıraktı durdu adeta dünyanın tersine köklenmeye başlayan buğday taneleri toprağa sarılırken damar damar olan saplarından bir damla akıttı usulca toprağa ve su kendine geldi bitmişti donukluk balıklar bile hava almaya başlamıştı yeşeren sazlıklarda ve bir gök gürültüsü şimşekle beraber hava karardı kuşlar yuvalarını şaşırırcasına çırpındı çünki o sellerde boğulana son geceydi birdaha sabah olmayacaktı

  • 15 yıl önce

    Bu toplumuzda çok sık raslanılan bir durum.

    ve tamamen yine toplumumuzda yalnış evlikler sonucu bu tür ilşkiler türemekte.kanaatimce neden bu.

    fakat burda aktörkeri yadırgamak ne kadar doğru. sanırım bunuda cevabı inançlarımız medeni kanunlarımız ve örflerimiz çercevsinde toplumun değerlendirmesi önemli.

    gerçi öykünün finalinde kadının mantıklı davranışı güçlü idaresi ön pılana çıkmış haklı olaraktan.

    ben öykünün ana temasının daha ötesine gidip aktörlerin durumunu neden böyle bir ilişki türü tercih ertikleri hakındaki görüşlerimi belirterek öyküyü daha geniş bir çerceveye sokmak istiyorum.

    baştada dediğim gibi tamamamen yalnış evlilikler sonucu bu tür ilişkiler türemekte.budurumda;

    toplumun gerçekleri penceresinden görünümü örflerimiz ce tepki verilen inancımız ve medeni kanunlarımız cercevesinde ceza mueyidesi olan bir durum söz konusu.

    kişinin kendi gerekçesi büyük bir ihtimale şöyle oluyor ''hayat bir defadır yaptığım bir yalnıştan dolayı sonuna kadar bunun bedelini ödeyip hiç bir şey yaşamadan göçme yi hat etmiyorum sevmek sevilmek aşık olmak benimde hakım evli insanın sevmeye hakı yokmu ''gibi çoğaltabilir bu doğrultuda gerekçelerini aktörler.

  • 15 yıl önce

    gerçelten severlermi bilemem ama kadının gerçekten sevdiğine inanırım çünkü bu durumdaki erkek tarafı ilgiye sevkate sevgiye hat safada ihtiyaç duymaktadır.ama kendi sevgisinde samimi o tartışılır çünkü bir çoğu mevcudiyetini hiç bozmadan bu tür ilişkiyi sürdürmek ister öyküdede geçtiği gibi son noktada geri adım atarlar fakat vazgeçmekte istemezker tamda bu noktada erkek tarafı yine yoplumuzca kabul görülmeyen boşanıp yeni bir evlilik durumu yadırgandığından artı cocukların mutsuzlukları gerçeklrerini düşündüğümüzde erkek aktörün haklılığımı söz konusu diye bir ? belirginleşir kafada.

    velhasıl öyküye tümüyle bakıldığında erkek aktörün bir yalnış evlilikten dolayı tüm hayatının karardığı sözkonusu umarım anlaşılabilmişimdir

    öykü toplumsal bir yaramızdır böyle bir yaraya parmak basdığınız için kutlarım atiye hanım.

    toplum bireylerden oluşur toplumun kabul görmediği inançlarımızın ve kanunlarımızın cevaz ve rmediğihataları yine toplumu oluşturan bireyler tarafından yapılıp ihlal ediliyor. hatalar insanlar içindir. hatasız kul olmaz

    saygılarımla

    sevgiyle kalın

  • 15 yıl önce

    Sevgili Kaya

    elbet her yaşın/her makamın /her kişinin sevmek en doğal hakkı.Yürütülemeyen evliliklerin ebedi sürümü de çok yersiz.Aslında sevgi karşılık bulduğunda ve de emin ellerde olmağa bağlıdır. -Yaşamın içerisinde yalnışlar yapılmadan sevmek/sevilmek bu öykü de de doğru temalar seçilmiş.Yani yok sayılan bir yuva var ve kararlı bir kadın portresi... -Son noktayı her kadın böylesine haklarını koruyarak koyabilse .. -Yorumunuz için teşekkürler.En azından yazı okuduğunuz için teşekkürler.Paylaşım sadece şiir değildir.

  • 15 yıl önce

    Yasak Sevdam

    sevdan akar geceme usulca, incecik, bir sır gibi, gizliden, içrek beklenmedik, kendiliğinden sevdan başım üstüne!

    karanlıkta aşk yanar sevdan yakar sözcükleri düğüm olur dilimde buz tutar yeniden aşk tutuşur eksik hecelerde...

               Cumali Cumalioğlu