Film Gibi Hayatlar

Yeşilçam;aktörleriyle,konularıyla,olaylarıyla ve karakterleriyle hayatımıza damga vuran bir ekoldü. Aile yapısı,zengin oğlan- fakir kız aşkı,mafya ilişkileri,eğitim,politik,yasak aşk daha nice konular...Özellikle siyah beyaz televizyonun olduğu dönemlerde her gece evlerimize konuk,anılarımıza ortak oldular.Kimilerini babamız- annemiz gibi sevdik,kimilerini kardeşimiz gibi,kimilerine aşık olduk yıllarca,kimilerini de düşman bildik.Bazıları oynadıkları rollerle öyle bütünleşti ki onları hep öyle bildik,öyle andık:Münir Özkul (Yaşar usta ve Mahmut Hoca),Kemal Sunal(İnek Şaban ve Abdi),Kadir İnanır(Tatar Ramazan),Cüneyt Arkın(Köroğlu ve komser Cemil),Kartal Tibet (Tarkan), Banu Alkan(Afrodit),Müjde Ar'ı ise daha çok dul kadın veya randevu evlerinde çalışıp baştan çıkartan kadın karakteriyle hafızamıza kazıdık.Daha daha niceleri....Erol Taş,Bilal İnci, Hüseyin Peyda, Turgut Özatay, Kazım Kartal,Nuri Alço,Sümer Tilmaç,Coşkun Göğen...

Geçtiğimiz günlerde sinema oyuncusu Tolga Savacı'yı kaybettik kalp krizi sonucu.Allah'tan rahmet sevenlerine sabırlar diliyorum.

Kimseyi incitmek veya kimseyi damgalamak değil benim niyetim,olanları olduğu gibi aktarmaya çalışıyorum sadece,biraz da esprisi olsun gibisinden.

-Tolga ölmüş dedim.

- Kim Tolga dedi.

- Cemil dedim, Cemil.(Hatırladı tabi o sahneleri hemen)

- Haa,şu Banu Alkan'a tecavüz eden mi?

- Evet,ta kendisi.

- Kesin ölmüş mü,diye sordu,numara yapıyordur yine çıkar bir yerlerden yapar yapacağını.

- Yapamaz dedim,gerçekten öldü bu sefer,gömdüler bile.

Yüzünden gülücükler saçıyordu adeta şöyle diyordu:

" Banu Alkan'ın gözü aydın o zaman tecavüzcüsü demek ölmüş ha,artık içi rahat olsun onu kimse rahatsız edemeyecek."

İzleyenler hatırlayacaktır Banu Balkan ile Tolga Savacı'nın başrollerini paylaştıkları "Arzu" filmi vardı; Tolga Savacı( Cemil), saplantılı bir fotoğrafçıyı,Banu Alkan(Arzu) ise fotomodellik yapan bir kadını canlandırmıştı.

01 Mart 2024 1-2 dakika 405 öyküsü var.
Yorumlar