Gayeler Amaçlar İlham Kaynağı

Gayeler Amaçlar İlham Kaynağı

... Belirli bir gayesi olmayan veya herhangi bir amacın izini takip etmeyen.., kendisine verilen vadeyi değerlendirmeyen., “bugün varım, yarın yokum”... felsefesiyle hayatını sürdüren birilerini tanıyor msunuz? Şahsen daha önce çok az insan tanıyordum ama bu büyük salgından beri.., bu felsefeye göre yaşayan (ne yazık) birçok insanla tanıştım.

Şu an aklınızdan neler geçtiğini tahmin edebiliyorum. Evet, yaşanması çok zor bir dönem ama bizler yine de inancımızı, aşkımızı (sevgimizi), umudumuzu ve güvenimizi yitirmeyelim ve ancak O’ nun izniyle aldığımız “her nefesi”, vereceğimiz son nefese kadar...., bizlerden razı olacağını umduğumuz “güzel” bir hayat felsefesiyle değerlendirelim!

Kıymetli okurlarım..., bir zamanlar tüm köylüler, yağmur için dua etmeye karar vermişler ve dua günü herkes toplamış. Aralarında sadece bir çocuk şemsiyeyle gelmiş. Buna ben inanç diyorum!

Hani her gün yatarız.., sabahları hayatta olacağımızdan bile emin değiliz.., ama yine de uyanmak için çalar saati kurarız. Buna ben umut diyorum!

Örneğin küçük çocuklar.., kendinlerini havaya fırlattığımızda, yakalayacağımızı bildikleri için gülüyorlar. Buna ben güven diyorum!

Dünyanın acı çektiğini görüyoruz ama yine de gülüyoruz.., evleniyoruz ve çocuk sahibi oluyoruz. Buna ben aşk diyorum!

Gelelim 80 yaşındaki bir adamın gömleğindeki yazıya ’ki.., ne yazsa beğenirsiniz bakim??? Yazıda; "80 yaşında değilim, 64 yıllık tecrübemle tatlım 16 yaşındayım"... yazıyordu. Ben buna tutum diyorum!

Bu öyküme ayırdığınız değerli zaman için teşekkür eder, hepinize en iyi dileklerimi sunarım....

Mehmet, Aydınlıoğlu

05 Kasım 2022 1-2 dakika 23 öyküsü var.
Beğenenler (2)
Yorumlar (2)
  • 16 ay önce

    Kutlarım hocam bu öykünüzü paylaştığınız için. Doğru söze ne denir ?