Geven Otu ve Wisky - 1

1

Bugün sizlere Suat’ı tanıtmaya çalışacağım. Henüz hayatinin baharında 80’li yıllarda politik nedenlerden, dolayı Avrupa’ya çıkmış, Orta Anadolu’da bir şehirden geliyor. Henüz 26 yaşında ama bu genç yaşın olanaklarından yararlanmayı bilmiyor. Yalnız yaşıyor, bekar, Avrupa’da yalnız yaşanır mı diyeceksiniz ama doğru, Suat’ın kendine has kuralları var, tahminim aradığı aşkı bulamamışlardan, veya bu konudaki beceriksizliğini bu şekilde gizliyor.

Sabahleyin uykuyu aldıktan emin olduktan sonra kalkıyor, spor kıyafetlerle bana yakın olan ormanlık alandan bir tur yaparak, dönüşte gazeteciye uğrayıp, her gün yaptığım gibi, bir veya iki Türkçe gazete alıyorum., bu duygu gurbette yasayan, geçimlerini yurtdışında kazanan veya orada yasama zorunda kalan göçmenlerin ortak sorunu, Adeta kronik bir hastalık.


Kardeşim, ülkende özgür yasama olanağın kalmamış terk etmişsin, binlerce kilometre uzaktasın, hala orada, politik-ekonomik arenada nelerin olduğunu öğrenmek için can atıyorsun. Buna birde vatan hasreti, yarım kalmış anılar ve özlem duyguları eklendiği zaman, gurbet dayanılmaz bir hal alıyor. ........( Devam edecek )...

24 Ocak 2022 30-60sn 6 öyküsü var.
Yorumlar