Geven Otu ve Wisky 3

Enerjimiz en üst seviyede, sağa sola yürüyerek değil, sanki koşarak gidiyoruz. Yorgunluk diye bir derdimiz yok. 80’li yıllar, henüz cep telefonu yok, sokaklarda kurulan jetonlu ve kartlı telefonlarla iletişim sağlıyoruz.

Avrupa’da gezilmedik şehir bırakmamışız. Güzel bir otelde konakladığımız gibi, tam tersi durumlarda yasamışız. Bazen bir arkadaşımızın evinde, kalabalık bir kampta veya bir trende, arabanın içerisinde hatta Paris’te bir parkta bile gecelemiştim.

Hafta sonu Paris’te bir toplantıya katılmam gerekiyordu, Brüksel’den bir gün önceden çıktım, bir arkadaşla randevulaştık, beni Gar’da karşılayacaktı, oraya vardığımda gelmedi, “muhtemelen önemli bir işi çıkmıştır, yada unutmuştur.” Diye düşünmüştüm. Başkaca kimseyle iletişime geçemediğimden dolayı, sağa sola biraz tur attıktan sonra, yürümekten yoruldum. Geceyi bir parkta bank’ın üzerinden yatarak geçirmeye karar verdim. Bir parkın kuytu bir köşesinde tam da istediğim şekilde iki metre uzunluğunda bir bank buldum. Tam uzanacaktım ki, altında gizlenmiş iki metre uzunluğunda bir karton gördüm, sevindim. Çıkarıp bank’ın üzerine serdim ve uzandım, biraz dalmıştım ki, iri yâri, Afrika’lı bir Müslüman tarafından uyandırıldım.

---Burası benim yerim, kartonda bana ait, Mösyö !!! dedi. Fazla ciddiye almadığımı görünce, ısrar etti.

---İsterseniz kartona bakin altında Muhammed yazıyor, ! dedi. Kendi ismiymiş

Bu kadarda fazla diye düşündüm, kalktım kartonu çevirip altına baktım, gerçekten “Muhammed” yazıyor. Çaresiz

--hâklisin, dedim, sinirlendim biraz ama yapacak birşey yok.

Çok nazik davrandı, beni gecenin bu saatinde rahatsız ettiğinden dolayı, o benden özür diledi. İlgimi çekmişti, biraz sohbet ettik, uzun süre sokakta yaşıyormuş. Zaman zaman polis baskınları oluyormuş, o saklanarak yakalanmaktan kurtarıyormuş. Paris’te yaşam çok zor, yakalananlar ülkelerine geri gönderiliyor, diyordu, gönderilenlerde kim bilir nasil cezalandiriliyordu.  Dramatik sonuçlar anlasilan.

24 Ocak 2022 1-2 dakika 6 öyküsü var.
Yorumlar