Gizem

Öykü: Gizem
Yazan: Gülten Ağrıtmış
Gizem
Tarakla köpeğin tüylerini taramaktadır. Bir başka yerde atı tımar eden biri vardır.
Çarşafın üstünde yatan, kol altı uzun kıllarla dolu bir kadın kıllarını erkek tarağıyla tarar. Kol altını eğilir ve koklar...
Bir yatakta uzanmakta olan bu kadın kalkar. Eline bir ayna alır bir de cımbız. Boynunun altınındaki kılları almaya başlar ve dudaklarının altına kadar cımbızla dolanır. Her aldığı kıl yere düşer. Yerde normalde kimsenin fark etmeyeceği bu kıllar birikir.
Kocaman bir gözünde renkli tek lens takılı bir erkek yere eğilmiş elinde de büyüteç kıllara bakar. Tek tek onları eldivenli elleriyle tuttuğu cımbızla beyaz kağıda koyar. Koyduğu kılların biriktiği kağıdı başka uzanan eldivenli ele verir.
Boş bir tepsi vardır masada. Bebek pudrasının ambalajını yırtıp döker. Tepsinin içine pudrayı döker. Sonra kağıdın içinde biriktirdiği kılları kokulu bebek pudrasının üstüne serper. Kokulu pudra üstünde tane tane serpilmiş kıllar tepside durur. Bir o kadar üstüne sıvı yapışkan sıkar, krema gibi.
Tepsi gümüştür. Kenarlarında kalan parlaklık ışık gibi yansımaktadır. Yapışkanı o kadar çok sıkar ki tepsinin kenarlarına kadar yayılır. Saatine bakar. Ellerinden eldivenlerini çıkarır. Tepsinin yanına masaya koyar. Tekrar saatine bakar. Odadan çıkar gider.
Gün batımı. Odaya girer. Eline tepsiyi alır. Tepsiyi duvara dayar. Çivi çakar duvara ve asar.
Duvarda tepsiler tepsilerde tutkalla tutturulmuş pudra üstünde kıllar vardır.
Kadın yatakta uzanıyordur. Kol altında uzun kıllarını elinde mavi erkek tarağıyla tarar.
Bebek pudrası sürer üstüne. Eğilir koklar.
İçine çeker kokuyu.
Cımbızla almaya başlar.
Gülten Ağrıtmış
5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununca korunmaktadır/81. Maddesi gereği her eserin tamamının telif hakları yazara aittir.

09 Ekim 2014 1-2 dakika 16 öyküsü var.
Yorumlar