Gönül bağı

Bir iki defa gözgöze geldiler meraba demek istedi genç olan sanki ilk adımı ondan bekler gibi sustu!
Yaşlı kadın da konuşmak istedi baktı tatlı mavi gözleriyle genç yine sustu ! Ertesi gün yine karşılastılar bu defa yaşlı kadın orada bulunanlara bir seyler anlatıyordu .
Sohbet konusu torun ve gelinler idi , yaşlı kadın gelini ile birlikte yaşıyor tatlımı tatlı torununun arasıra küçük yaramazlıklarından gelini ile oğlu arasındaki münasebetleri anlatıyordu .Genç hayranlıkla dinliyordu .Yaşlı kadın gelin kaynana profilinin bilinenin aksine çok anlayışlı gelinini seviyor gelinide onu seviyordu .
Genç merakla sordu nasıl başardınız sırrı ne dedi ?
Genelde gelin kaynanadan kaynana gelinden nefret eder .
Yaşlı kadın gelinim torunumu azarladığı zaman torunum ağlayarak yanıma gelir ve bana annesini şikayet ederek arka çıkmamı bekler gelinim azarladığı zaman eğer ben arka çıkar torunumu kayırırsam hem doğruyu yanlıştan ayırdedemez hem ben annesine kızarsam.oda ilerde annesinin sözünü dinlemez annesinden nefret eder dedi .
Annesinin izin vermediği birşeye ben evet diyerek torunumu şımartmam onu yerinde ve zamanında severim.Oğlum gelinimi benden daha çok severse mutlu olurum .Oğlum gelinimin anne babasına istem dışıda olsa surat asarsa oğlumu ikaz eder bir daha yapmaması için tenbihlerim.
Yıllardır gelinim ile birlikte yaşıyoruz gelinim bir defa bile kalbimi kırmadı .Bana karşı hep güler yüzlüdür hizmette kusur etmez bir kere bile ağzından kötü söz işitmedim.
Gencin kelimeler boğazına düğümlendi .
Hiç mi diyebildi . Hiç değil evladım dedi yaşlı kadın oğlum ne ise gelinimde odur benim için oğlum olmasa gelinim olmaz .
Herşey saygı sevgi çerçevesi içinde olursa neden sevmesin gelinim beni ben anne babası ile görüştüğüne ses etmem ben onlara saygılıyım gelinimde bana bir hatası olunca yüzüne vurmam onu herkesin içinde yermem o kendiliginden görür anlar zaten gelinim çok akıllı neden oğlumun eşini kötüleyim arada gerginlik yaratıp oğlumun huzurunu kaçırayım .
Oğlumun yüreğinde ikimizide alacak yer varken neden dünyayı oğluma ;gelinime ,torunuma ve kendime zindan edeyim tatlı dil güleryüz varken .
- Ûç günlük Dünya bu gün varız yarın yok !
Gencin kelimeler boğazına düğümlendi konuşurken yaşlı kadın ve genç sıkı sıkı birbirinin elini tutmuş birbirlerinin gözlerinin içine bakıyor ayrılmak istemiyorlar dı ikisininde gözleri doldu ! Herkes onları dinliyor ama konuştuklarına bir anlam veremiyordu gencin konuşurken toplumdan ailelerin dağılma nedenlerinden bahsederken gencin geri kafalı ve bilmişlik tasladığını düşünüyor fakat ikiside düşüncelere aldırmıyor sohbet yarıda kesilmiş ayrılık vakti gelmişti .Kenetlenen eller ayrılmış tatlı sohbetten geriye birbirlerinin ismini dahi öğrenemeden gönül bağı ile bağlanmış tatlı yâşlı kadın ve genç kalmıştı ...

27 Ağustos 2017 2-3 dakika 15 öyküsü var.
Beğenenler (1)
Yorumlar