Gül Kokusu Kadıköyde Ege

Gül kokusu gelmiyor artık kadıköyden.Beni çeken o muzdarip oluşumun sebebi.Alıp götürürdü .Kadıköy vapuru Beşiktaş iskelesinden.Yalın yalanlar oldu.Akşam dönüşümdeki boğazın sularında gördüğüm yakamozlarda serapa döndü.
Gül kokusu dedim ya,.bakmayın siz.O benim sarı gülümdü .İiçimdeki haykırışların sessiz çığlığa dönüştüğü aşk kokusuydu.Yarınlarımdı.Yaşayamadığım sevginin adıydı.Gülüşleri yapmacık olurmuydu.Tebessümünde bir busesi eksikti.Ramak kalmıştı,ellerini tutmama.Korkuyordum.Ya beni yanlış anlarsa.
Gülle aynı toprağın çocuklarıydık.Zaman tünelinden çıkmış;Kadıköyde yıllar sonra beraber olacaklar.Harmandalı zeybeğini karşılıklı oynayan bir çift.Menderes nehrinde ıslanmış tenler.Egenin çocuklarıydık.Denedik yada denedik.
Sahildeki yürüyüşler sonrası çay molasındaki uzun masalsı sohbetlerin getirdiği gülüşler.Farkındamıydı iş çıkışı aynı havayı solumak ,aynı tadı almak için aç gidişimin farkındamıydı.Amacım birbirimizi tanımaktı.kazanmalıydım bu savaşı.Başarmalıydık.Benimkisi bir heves değil:Dağları delen bir acıydı.Gözlerini her kaçırışında birşeyler sorardım.Yormak içindi,pes etmeliydi.
Gül zor kadındı.İdealleri vardı.Önce kariyer sonra evlilik ve çocuk.Özeldi,azla yetinen,yeniliklere açık,bakımlı ve okadarda alımlıydı.Gözlerinin yeşilinde gizlediği dost ve arkadaş canlısıydı.
Her hafta sonları buluşuyorduk.Birbirimizi tanımaya başlamıştık.Aylar geçmiştiki birgün Güldeki değişikliği sezmeye başladım.Benden uzaklaşmak için günleri değiştirmeye başlamıştı.Düşünüyordum, acaba başka birimi vardı.Yoksa acelemi ediyorduk.Olamazdı olmamalıydı.Artık dayanamaz olmuştum.Seni seviyorum demenin yollarını ararken sonunda başarmıştım.Gül seni seni seviyorum,senden hoşlanıyorum demiştim.Sustu ve düşünmem gerek dedi.Neyi dedim.Bizi ege dedi.Biz olmuştuk.Gerçekten olabilirmiydik.Birkaç saat daha beraber olduktan sonra gece yaklaşmış ayrıldık.Ve birgün sonra Güle telefon açtığımda konuşmalarından anladığım ayrılık kararı almıştı.
Unutmuşum.Ben bir gülü sevmiştim.Dikenlerini unutmuşum.Bakmaya,dokunmaya kıyamadığım kadınım ayrılık kararı almıştı.Yeşil gözleriyle şiirlerimde olan kadınımdı.Gül kokusu yok artık.Hissetmiyorum.

14 Haziran 2012 2-3 dakika 2 öyküsü var.
Beğenenler (1)
Yorumlar