Gül ve Diken

Bir gul butun guzelligi varken tabiiki yaninda dikenide vardir. Daha kuçuk bir gonca iken gulun yapraklarini tek tek koparmaya baslarlar. Buyudukçe her bir yapragi gider bu gulun. Bilememisler gulu nasil besleyeceklerini, sulayipta filizlenip daha da guzellesecegini. Yapraklari giderken ise dikenleri ortaya çikmaya baslar. Sonrasinda buyudukce birde ne olsun, butun yapraklari gitmistir. Yapraklarini koparan insanlar gulu nasil kullanacaklarini bilmediklerinden yapraklarini kopardiklari için dikenleri ellerine batmaya baslar. Oysa ki yapraklarini kendileri koparmistir gulun daha kuçucuk bir filizken ve gonca iken. Yapraklari koparan bu insanlar zamanla rahatsiz olmaya baslarlar batan dikenlerden. Halbuki gulun guzelligini gormeden gulu yipratmislardir, bilememislerdir gulu nasil koruyacaklarini. Daha en bastan soldurmaya, yipratmaya baslamislardir. Gorememislerdir gulu yipratmaktan gulun guzelligini. Suçu ise gulun dikenlerinde bulmuslardir. Halbuki gulu o hale getiren kendileridir aslinda.
Koparilan her bir yaprakta bir goz yasi ve kan damlamaktadir. Gul aci çekmektedir giden her bir yaprakta. Insanlarin acimasizca kopardiklari yapraklarina uzulmektedir. Ve insanlarin yapraklarini kopartip geriye dikenlerini birakipta o dikenlerden rahatsiz olduklarina uzulmektedir. Ama artik yapacak birsey yoktur.
Zaman geçtikce gul yeniden filizlenmeye baslamis, bu sefer dikenleri sivriymis. Yanina yaklasan o insanlarin yapraklarini kopartacagini bildigi için bu sefer dikenlerini batirmis ki, o insanlar bu sefer yapraklarini kopartamamis. Gul artik biliyormus kimin ne yapacagini. Kendine yaklasan bazi insanlara karsi dikenlerini batirirken bazi insanlara karsida guzelligini oyle guzel sunmus ki, o guzelligi goren insanlar ise gulun gzelliginine nasil bakacaklarini bilmisler.

27 Aralık 2009 1-2 dakika 1 öyküsü var.
Beğenenler (2)
Yorumlar (2)
  • 14 yıl önce

    Gülleri kim sevmezki dimi ama?...gülü seven dikeninide çok sever hem dikensiz gül ne kadar güzel olurki?? gülü tutmak zordur dikenleri batar insana kan akıtır bilmeden bi anda!..kırmızı gül,güller içersinde en güzeli değilmi? Rengi,aşkın acının, kanın karanlığın sembolüdür.Tüm güllerin güzelliği karanlıkta belli olur ... kan nasıl kırmızıysa kırmızı gül de o kdr kırmızıdır..acı, acı çeken çok dunyada aşk için en büyük acılar aşk için çekılır benım bıldığım ..kırmızı gülün dikenleri de öle acıtır insanın canını...Gül hakkında aslında o kadar çok yazıcak şeyler varki..Bakmasını bilen her güzel göz gülün güzelliğini görür taki yapraklarını dikenlerini koparana kadar....Güz<el bir çalışma olmuş irem kocaman alkışlarım sanadır. ZEMO(toprak)

  • 14 yıl önce

    Evet zordur gulu elinde tutmak, ama gulun dikenini eline batirmadan da tutabilmeli insan. Dunya da en cok ask acisi ceken vardir belki evet fakat baska acilarda coktur buna eminim. Insani kelimeleri ile yipratan insanlarin verdigi acilarda coktur ask disinda. Ya da ne bileyim bir savastaki cocuklari dusunursek annesiz, babasi, evladinin cektigi acilari gorenler. kisaca soyle de diyebiliriz, her insanin cektigi aci kendine gore buyuktur kimbilir? Ama genelde ask acisi diye adlandirdigimiz acilar buyuk gelir insana. Gul hakkinda cok sey vardir evet. Dedigin gibi bakmasini bilen her guzel goz gulun guzelliginide gorur. kimi zaman ise insanlar bilmeden koparir gulun yapraklarini, kimi insanlar ise acimasizca bilerek kopartir :) tesekkur ederim sagol fazla alkislama ellerina cimasin 👍