Gülcan

Ah Gülcan ah! Sen bu hallere nasıl düştün, etrafına neşe saçardın,yüzünden gülücükler eksik  olmazdı,seninle sohbete dalınca işimizi gücümüzü unutur hep seni dinlerdik hem de saatlerce.

Onun  bu haline şaşıran ben değildim sadece,tanınmaz haldeydi dudakları,gözleri şişmiş, yanakları torba torba olmuş hali ise bitkindi.

-Geçmiş olsun dedim,ne oldu sana?

-Sağol,dedi, malum havalardan dolayı  alerji işte.

Üç evlilik yapmış ve hiçbirinden  yüzü gülmemiş kadıncağızın, iş yeri  açmış onu da  batırmış,bunalıma girince  buraya bir akrabasının yanına göçmüş.Son eşi ona kredi çektirince bayağı bir borca girmiş o yüzden iş bulup çalışmaya mecbur kalmış.

Geçen hafta,iş çıkışında telaşlı telaşlı koşar adımlarla gözlerden kayboldu ertesi gün sormuştum:

-Kimdi seni almaya gelen,sevgilin...

-Yok be,işim olmaz.

-Erkek arkadaş...

-Onlarla hiç işim olmaz,diye cevap vermişti.

Asıl cesur kadın,sağını solunu açıp çeşitli pozlar veren ya da açık seçik  giyinip tüm dikkatleri üzerine çeken değil, sözünün eri  olan kadın olsaydı gerek.

Güzelleşmeye çalışırken çirkinleşen birisi  oldu artık Gülcan,kimse yüzüne bakmıyor, onunla konuşmuyor, kim görse hemen yolunu değiştiriyor bu da onu çok incitiyor açıkçası.

'Merdiven altı'diye tabir ettiğimiz bu kozmetik ürünlerinin zararı hiç hafife alınacak gibi değil,psikolojisi de bozuldu  kadının kendini odalara hapsetti.

"Nasılsın?"demeye çekiniyoruz şimdi

"Görmüyor musun halimi,nasıl olabilirim?"diyeceğini düşünüyor onu daha fazla üzmek istemiyoruz.


29 Mart 2022 1-2 dakika 395 öyküsü var.
Beğenenler (5)
Yorumlar (1)
  • 2 yıl önce

    Sayfalarda daha aktif olmanız dileği ile tebrikler Hüseyin bey