Güneşe İnat

Güneş yağmurunu çok seviyorum. Güneşe inat yağmayı çok seviyorum. Güneşle yıkanıp güneşle kuruyorum. Bahar sıcaklığında toprakla buluşmayı, nemlenen havayı, toprağı çok seviyorum. Ne garip şu hayat. Elimde terazi ama tartacak hiç bir şey yok.

Denk gelmiyor ne ay ne güneş ne toprak ne tohum. Toprak bir ana, bağrına düşeni yeşertiyor azimle, hısla. Bir elimde arşın ne rüzgar ne fırtına hiç biri gelmiyor ölçüye . Bir elimde öşür zaman doldurup boşaltıyım diyorum ne zaman ne mekan sığmıyor hiç bir kareye.

Ben kimim ki gelirmiyim hesaba kitaba. Arşınlanır mı endamım yada boyum. Öşür dersen, doldurmam hiç bir kabı. Bunca kainat gelmezken hesaba kitaba, ben nasıl sığayım bu dünyanın o büyük adaletinin gıramına.

Ne arşın ne terazi ne öşürle varamadım ben menzilime. Ben güneşe inat yağmayı seviyorum. Güneşle yıkanıyor, yağmurla kuruyorum. Ben bulutları seviyorum gökler evim olsun. Bulutlar terazim, yağayım ben siim siim ne ölçülsün ne biçilsin. Yerde su gökte bulut olayım. Cüz-i irademe gölge olayım.....

02 Mart 2010 1-2 dakika 46 öyküsü var.
Beğenenler (1)
Yorumlar