Güneşle Söyleşi

Güneşle Söyleşi

Evet sevgili seyirciler. Bir kez daha karşınızdayız. Bu hafta ki konuğumuz, gökyüzünün kralı diyebileceğimiz güneş.

- Sayın güneş hoş geldiniz.

- Hoş bulduk efendim.

- En çok hangi işi yapmayı seviyorsunuz ? Sabah doğarken mi, akşam batarken mi ?

- Sabahları doğmayı çok seviyorum. Ağaçlarla, denizlerle, kuşlarla, çiçeklerle buluşacağım için, ayrı bir sevinç kaplar içimi. Ama akşam olunca batarken, onlardan ayrılacağım için derin bir hüzün içinde olurum.

- Sanırım, ev hanımları sizi çok seviyor. Evlerinde çamaşır kurutma makineleri olmadığından, dışarıda ki ipe asmakla çareyi buluyorlar. Tabii siz o zaman havayı ısıttığınızda... Ev hanımlarına buradan bir şey demek ister misiniz ?

- Onlara çok teşekkür ediyorum. Bir nebze de olsa ihtiyaçlarını karşıladığım için çok mutlu oldum. Allah, yardımcıları olsun.

- D vitamini eksik olan insanlar var sayın güneş.  Sizden bir hayli bu gıdayı alıyorlar muhakkak. Ama hava kapalı olup, siz yokken bu D vitamini nereden alacaklar ?

- Şayet hava soğuk olursa ve ben yoksam, gitsinler pazarlara bol bol D vitamini içeren sebze ve meyve alsınlar. Onlara ancak bunları öneririm.

- Dilerseniz bir de bitkilerden bahsedelim. Bahçelerde eminim biberinden tutun da, domatesinden, kıvırcığından, fasulyesinden, maydonozundan, patatesinden kısacası her bir tohum, sizin ışınlarınıza muhtaç. Onlardan bunu esirgediğiniz gün hiç oldu mu Sayın güneş ?

- Asla hiç olmadı. Hem bu vicdansızlığı nasıl yapabilirim ? Şanıma ters düşer. Toprak benden enerji alacak ki, toprak da çeşit çeşit tohumları filizlendirsin. Haksız mıyım, siz söyleyin ?

- Çok haklısınız Sayın güneş. Doğaya yararlarınız saymakla bitmez doğrusu.

- Son bir sorum olacak. Hiç yağmurla dargınlığınız oldu mu ? İnsanlar pikniğe gidecekleri vakit önce havaya bakarlar. Gökyüzünde muhteşem şekilde görünüyorsunuz. Tam piknik ortasında hava bir bozulur, sağnak sağnak yağmur yağar. Onun için sordum.

- Hayır, aramızda hiç kırgınlık olmamıştır. Kendisiyle samimi dostluğumuz vardır. Hep öyle devam edecektir.

- Maalesef süremizin yine sonuna geldik Sayın güneş. Bu güzel muhabbetinizden dolayı sizlere çok teşekkür ederiz.

- Asıl ben teşekkür ederim efendim. Ben de ayrı bir mutluluk duydum.

Evet ekran başında ki sevgili izleyiciler, programımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bir başka haftaya görüşmek ümidiyle hoşça kalın, dostça kalın.

17 Temmuz 2023 2-3 dakika 89 öyküsü var.
Beğenenler (2)
Yorumlar