Hasan Amca

Telefonda aldığı haber karşısında birden morali bozulmuştu Hasan Amca'nın. Peki ama niye üzülmüştü bu kadar ? Hemen öyle her şeyi karamsarlığa vuracak bir insan değildi. Yüzünden hiç tebessümü eksik etmezdi. Bu dediğim Hasan Amca, mahalleli tarafından çok sevilir, bir dediği iki edilmezdi. Bir bakkalı vardı küçük. Geçimini akşama kadar sattığı ekmekle, çayla, şekerle, çikolatalarla sağlıyordu. 

Yanına bu sene aldığı bir çırak vardı, adı Ömer. Ömer, ortaokulu zar zor bitirmişti. Liseye geçiş sınavında da çok düşük bir puan almış, hiç bir okul onu kabul etmemişti. Bu yüzden Hasan Amca'nın bakkalında çırak olarak çalışmaya karar vermişti. Ömer :

- Hayırdır Hasan Amca. Yüzünden düşen bin parça olmuş. Sen böyle yapmazdın. Aldığın o haber ne ki ağzını bıçak açmıyor. Yoksa bugün mallar gelmiyor mu ? Tüh, beş tane küp şeker kalmıştı.

Hasan Amca :

- Değil oğlum, o değil.

Ömer :

- Oğlun yine senden izinsiz arabayı alıp kaza mı yaptı yoksa ? Hani onun ehliyeti yoktu ya.

Hasan Amca :

- O da değil oğlum. Araba evin önünde duruyor.

Ömer :

- Peki seni üzen o haberi söyler misin ? Bak, ben de bir tuhaf oldum. Korkutma beni Hasan Amca.

Hasan Amca :

 -  Hani Ümre'ye yazılmıştım ya. Hanımla beraber ne güzel o kutsal toprakları ziyaret edecektik. Hastaneden aradılar. Bizim hanımın dizleri rahatsızdı, yürüyemiyordu ya hani.

Ömer :

- Eee sonra ne oldu Hasan Amca ?

Hasan Amca :

- Ameliyat demişlerdi. Ama seneye yaparız, şimdi hasta yatakları dolu demişlerdi. Şimdi bir haber geldi, hasta yatakları boşalmış. Her an çağırabiliriz ameliyata eşinizi. Moralim birden bozuldu işte. Hanım o kadar da çok oraya gitmeyi istiyordu ki deme gitsin. Şimdi ameliyat olacak, o güzel yerleri gezemeyecek. İşte ben buna üzüldüm  Ömer.

Mesele anlaşılmıştı. Tek başına gidecek miydi bilmiyorum ama, benim tanıdığım Hasan Amca, hanımını asla bu vaziyette bırakıp gitmezdi. Nasip değilmiş diye içinden geçirmişti şüphesiz. Artık hanımı iyileştikten sonra beraber Ümre'yi ziyaret etmeleri için Allah'a dua etmeyi daha çok artıracaktı belki de bundan sonra.


Not : Bu öyküyü kendi kafamda canlandırıp yazdım. Belki uzak yerlerde böyle üzücü haber alan vardır diye. Hayırlı geceler olsun edebiyatla ailesi. 








29 Ekim 2023 2-3 dakika 89 öyküsü var.
Beğenenler (2)
Yorumlar (2)
  • Evet hocam güzel fakat o bakkal çırakları artık olmuyor hatta bakkallar şimdilerde ayakta zor duruyor,zincir marketler karşısında. Kutlarim selamlar.