Hayat Hikayeleri 2

1800 yılların sonuna doğru.
Ferizin Osman adında bir yiğit vardı. Anadolu'nun bağrında yetişen bir fidandı. Kollarını Ülkesinin üstüne açmış bir çınar oldu zamanla. Kurtuluş savaşında Ülkenin bağrına düşen ateş toplarına kol kanat açmış bir yiğitti.
Ermenilerin Türk topraklarından güvenli sınıra götürülmesi için bu ailelere dedem yardımcı olurdu. Ermeni vatandaş Ferizin Osman'a 'can güvenliği sağlayarak sınırı geçmemize yardımcı olur musun' dedi. Ferizin Osman kabul etti.

Hazırlandı atını eğerledi çıktılar yola bir atarabası üç kişilik bir aile birde Ferizin Osman sınıra yolculuğa çıktılar. Bir müddet gittikten sonra dedem acıktığında küpten ekmeğine tereyağı sürmek istedi bıcakla şöyle bir ekmeğe sürdü yedi ikinci kere bir daha bıçağı batırdığında çil çil altınlar çıktı küpün içinden. Ferizin Osman, hemen kapatıp küpün ağzını, onlara verdiği sözü yerine getirdi sağ sağlim sınıra götürdü.


1800 yılların sonunda Ermenilerin burda büyük toprakları vardı ülkeyi o dönem terk ettilerse de tekrar dönüp geri mallarının, mülklerinin başına geldiler.

Ferizin Osman 1994 yılında vefat etti.
Kurtuluş savaşında İnönü'yle bizatihi cephede savaştı

17 Temmuz 2009 1-2 dakika 46 öyküsü var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (1)
  • 15 yıl önce

    tebrik ederim yüreğine sağlık