heybeli yerine büyük adaya..

uzun yaz tatilini değerlendirmem için bana yapılan teklif son derece cazip gelmişti. 2004 yazında üç ay boyunca heybeli ada su sporları klübünde güvelik görevlisi olarak çalışacaktım. bir izin günümde, gidip biraz hasret gidereyim dedim istanbul'umla. oldukça güzel ve yorucu geçen günün gecesi, saat on iki sularında, heybeli ada ya gitmek için sirkeci - adalar iskelesine gelip, son vapura yetiştim. yetiştim ama heybeliye gidemedim. öyle yorulmuşum ki; vapurda uyuya kalmışım.
gözlerimi açtığımda, büyük ada iskelesindeydim. gece bir otuz sularıydı.geri dönüş saatini sordum; ilk vapur sabah altıda imiş. geceyi orda geçirecektim.
sahildeki bankta başlayan gecem, ayaza kesince adayı şöyle bir turladıktan sonra, büyük ada polis merkezindeki sandalyede bitti. kahvaltı yapmaya hazırlanan, gece devriyesinden dönmüş polis memurlarının sesiyle uyandım. bir bardak çaylarını içtikten sonra, iskeleye doğru yola çıktım. her tarafım tutulmuş bir şekilde altı vapuruyla, heybeli adaya dönüp, sabah sekizdeki nöbetimi devraldım.
benim için çok eğitici ve unutulmaz bir geceydi.

28 ağustos 2004
heybeli ada / ist

11 Aralık 2008 1-2 dakika 5 öyküsü var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (1)
  • 15 yıl önce

    bir bardak çaylarını içtikten sonra, iskeleye doğru yola çıktım. her tarafım tutulmuş bir şekilde altı vapuruyla, heybeli adaya dönüp, sabah sekizdeki nöbetimi devraldım. benim için çok eğitici ve unutulmaz bir geceydi.

    eğitici ve uzun bir geceye...

    kutladım...