Hümaniya'da Yeni Ekonomik Sınıflar

Tüm haber kanalları ve hatta eğlence kanalları bile yayınlarını Hümaniya Başkanı'nın konuşması için kesmiş canlı yayına geçmişlerdi. Hümaniya Bürokratik Meclisi'nde yapılan uzun görüşmeler sonrası ekonomik toplumsal sınıf düzenlemesi yeniden şekillendirilecekti. Buna yönelik haberler yaklaşık bir aydır sürüyordu ve herkes yeni ekonomik sınıf isimlerini ve şimdiki durumlarıyla hangi sınıfa dahil olacaklarını merak ediyorlardı. Canlı yayına geçildikten bir dakika kadar sonra Hümaniya başkanı elinde bir zarf ile kürsüye doğru yürümekteydi. Başkan kürsüye vardı; Hümaniya Ortak Akıl Basın Mensupları bugün neredeyse bir ay süren ve sonuçta son rötuşlarını benim yaptığım yeni ekonomik toplumsal sınıfları açıklayacağım Hümaniya halkına hayırlı olmasını dilerim dedi. Bu sırada arka sıralardan efendim Hümaniya Ortak Akıl Basın Mensupları diye söze başladınız; Hümaniya'nın diğer basın mensupları da buradalar dedi. Devlet başkanının yüzündeki o tebessüm yine belirmişti. Herkes bu konuşan kişinin ve bağlı olduğu basın kuruluşunun yakın bir zamanda ya Ortak Akıl Basın Mensupları grubuna dahil olacağını yada bir süre ortalıkta görünemeyeceklerini hemen anlamışlardı.

Başkan cevap vermeden konuşmasını sürdürdü. Sevgili Hümaniya halkı yıllardır sizler için hayatlarını daha kolay kılmak için bürokratik kurumlarımızın ve hizmetlerimizin sayısını olabildiğince artırdık ve artık ekonomik sınıflar arasında da bir düzenleme zamanı geldi. Biliyorum ki yine benim son şeklini verdiğim bu karar herkesi sevindirecek ve ekonomimiz üzerindeki algılardan da kurtulmuş olacağız. Başkan söze devam ettikçe televizyon karşısındaki izleyicilerin sayısında da artışlar yaşanmıştı. Neredeyse her Hümaniyalı bu konuşmayı dinliyordu. Başkan sevgili halkım biliyorsunuz eskiden alt orta ve üst direk diye üç ekonomik sınıfımız vardı. Hümaniya halkı sanki başkan hemen karşılarındaymış gibi başlarını onay verircesine salladılar. Başkan söze devam etti; biz uzun süren görüşmelerden sonra bugün alt direk için yeni maaş sistemini ve maaşları ve aynı zamanda bu ekonomik sınıflara verdiğimiz yeni adları sizlerle paylaşacağız, bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum dedi ve zarfa uzandı. Hümaniya halkının kalp atışları neredeyse salondan duyuluyordu. Başkan da bunu biliyormuşçasına heyecanınızı buradan duyuyorum sevgili halkım dedi.

Başkan zarf elinde sevgili Hümaniyalılar biliyorsunuz bir binanın temelleri ne kadar derin ve sağlam olursa binayı o kadar çok yükseltme şansınız vardır. Bizde buradan yola çıkarak ekonomik sistemin adını TSBEM koyduk. Yani Temeli Sağlam Bina Ekonomik Modeli ismini uygun gördük. Biliyorsunuz sevgili Hümaniyalılar eğer binanın temeli zayıf ve bina yükseldikçe yanlara doğru büyüyen bir bina ise uzun süre ayakta kalması mümkün değildir. İşte bizim eski ekonomik sistemimiz tam da böyle idi. Alt direk olanların sayısı üstleri taşıyacak kadar değildi. Bu orta direk dediğimiz kesimde o kadar büyük sayılara ulaşmıştı ki üst direkleri anlamsız kılıyordu şimdi buralarda ekonomik sınıfları yeniden belirleme ihtiyacı hissettik ve birazdan bunu sizlerle paylaşacağım.

Herkes heyecanla başkanın açıklayacağı yeni sistemi bekliyordu. Başkan zarfa tekrar baktı ve kameralara dönerek; önce sistemde yer alacak yeni ekonomik sınıfları daha sonra birinci basamak olan eski adıyla alt direk olan sınıfın yeni maaş sistemini ve maaşlarını açıklayacağım. Başkan devam etti sevgili Hümaniyalılar yeni ekonomik sistemi dört sınıf olarak belirledik. Birinci basamakta yer alacak olan eski adıyla alt direk olan sınıfın adını Temel Sınıf koyduk ve mümkün olduğunca sayısını artırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu sınıfın sayısı ne kadar çok olursa ekonomimizde o kadar sağlam olur. Şimdi herkesin sabırsızlıkla beklediği Temel Sınıfın maaş sistemini sizlerle paylaşmak istiyorum. Hemen ardından sınıf için öngörülen maaşı da paylaşacağım.

Sevgili halkım bu yeni sınıf maaşlarını bundan sonra Hümaniya yılı ile altı defa alacaklar. Biliyorsunuz komşularımızda bu süre yılda on iki aydır ama biz bunu anlamsız görerek yılda altı maaşa indirmeyi uygun gördük. Ancak yapacağımız maaş açıklamasından sonra komşularımızda keşke bizde yılda altı maaş alsak diyecekler. Sevgili Hümaniyalılar, Hümaniya Bürokratik Cumhuriyeti'nin ellinci kuruluş yılı anısına ve benim de onuncu devlet başkanı olmam nedeni ile yeni Temel Sınıf maşımız 1050 Hümaniya parası olmuştur hayırlı olsun. Televizyon karşısında ve salonda yoğun alkış koptu. Başkan şimdi eski adıyla orta direk olan sınıfın yeni adını açıklamak istiyorum dedi ve devam etti; bu sınıfı ikiye bölmeye karar verdik. Sınıfın biri binanın kolonları gibi düşünün adı Destek Sınıfı diğeri Seyir Sınıfı olacak. Seyir sınıfı hemen temel sınıfın üzerinde olurken Destek sınıfı bazen temel sınıfın yanında bazen seyir sınıfının yanında bazen de birazdan açıklayacağım en üst sınıfın hemen altında olacak. Bu yolla binamızın yani ekonomimizin temellerine zarar veren kalabalık orta sınıfı dağıtmış olacağız ve üst sınıfa da daha fazla şans vermiş olacağız. Şimdi üst sınıfın yeni adını açıklamak istiyorum. Bu yeni ekonomik sınıfımız Şekil sınıfı olacak.

Şimdi sorularınızı alabilirim dedi başkan. Az önce ismini saymadığı basın mensubu söz hakkının verilmesini beklemeden efendim üst sınıf olan sınıfa Şekil ismini vermenizin nedeni nedir. Başkan yine aynı tondaki gülümseme ile bu sınıfı istediğimiz şekle sokabilmek için bu ismi uygun gördük ve başka soruya geçelim dedi.

İkinci sıradan ısrarla el kaldıran Ortak Akıl Basın Mensubu söz aldı. Efendim çok güzel bir tespitle eski adıyla orta direk olan sınıfı dağıtmışsınız. Şahsen bende eskiden orta direk olan birisi olarak şimdi açıkladığınız rakamla binanın temelinde yer alıp binanın kuvvetlenmesine destek vereceğimden bir hayli mutluyum. Benim sorum Temel sınıfın sayısını ne kadar öngörüyorsunuz olacak. Başkanın memnuniyeti yüzünden okunuyordu. Sizinle birlikte bu sayının nüfusun yüzde yetmişinin altına düşmemesi konusunda elimizden gelen gayreti göstereceğiz dedi.

Diğer sıralardan söz alan başka bir Ortak Akıl Basın Mensubu; efendim bende şimdi bu yeni sistemde Seyir ve Destek sınıflarından birinde yer alacağım. Bundan mutluyum ancak hangisinde olacağıma nasıl karar vereceğim. Başkan Seyir sınıfında olanlar sabit bir maaşı olan ve adından da anlaşılacağı üzere seyirden hoşlananların olduğu bir sınıf olacak dedi. Destek sınıfı ise bazen fazla para kazanıp Şekil sınıfının taşıyıcısı olacak bazen elindeki parayı azaltıp Temel sınıfın yanında yer almasını sağlayacağımız bir sınıf olacak dedi. Basın mensubu ikisinden de gurur duyarım efendim dedi. Başkan da sizin gibi değerli basın mensuplarıyla Hümaniyamızı hem halkımıza hem de dünyaya anlatmak bizler içinde bir onur diyerek basın mensubunun kendisini daha gururlu hissetmesini sağladı.

Ortak Akıl Basın Mensupları camiasının önde gelen yöneticilerinden birisi; açıklamalarınıza göre ben Şekli grupta yer alacağım ve sizinle şekilden şekile girmek bizim için gurur verici. Benim sorum Şekli gruba bir kez giren birisi diğer gruplara düşebilir mi olacak. Tabi tabi uygun gördüğümüz kalıplara sığmadığınızda Temel sınıf şekline gireceksiniz dedi. Her kademede olmak gurur verici efendim dedi basın mensubu.

Ortak Akıl mensubu olmayan bir basın mensubu söz verilmesini beklemeden sesini yükselterek efendim açıklamalarınıza göre sizde Şekli sınıfın bir üyesi oluyorsunuz. Sizin de şekil değiştirme durumunuz söz konusu olacak mı? Başkan yüzü ekşimiz bir şekilde sizin bu basın mensuplarına bir isim bulmak lazım bunu mecliste bir gündeme getireceğim dedi ve devam etti herkese şekil veren birisi elbette olacaktır.

Hümaniya halkı geniş Temel Sınıf olmanın ve sırtında daha az ama daha çok parası olan grupların olması gururuyla huzur içinde yaşayıp gittiler.

27 Aralık 2018 8-9 dakika 11 öyküsü var.
Yorumlar (1)
  • 5 yıl önce

    Hüseyin bey hümaniyanızı bilemem de evde ki ekonomi berbat maalesef👑