İlgisiz Erkek

Hanife haftada en az bir kere temizlik işleri için bizim eve uğrayan, ağzı birazcık bozuk ama sevimli bir kadın. Uzun bir zamandır birlikte olduğumuz için sevimliliği ağzının bozukluğunu unutturur bizlere. Genç yaşında doğru düzgün tanıma fırsatı verilmeden evlendirildiği adamla neredeyse 17 yıldır birbirlerine can yoldaşı olmuşlar. Kocasının kendisine ilgi gösterip göstermediğini sorduğumda yüzüme boş boş baktı.



'Ne demek istiyon sen gözü kör olmayasıca, yaşımız geçti diye kocamızdan ilgi göremeyecemizi mi sanıyon sen utanmaz.' Diye beni bir güzel payladı. Hanife'ye yazdığım kitapla ilgili biraz bilgi verdikten sonra bana yardımcı olmasını istedim.
'Hee, başından desene aşifte, beni durduk yere sinirlendiriyon.' deyip başladı anlatmaya.
'Ben ne adamlar bilirim kadının üstüne çıkıp sadece kirletip kalkarlar. Bak kızım ilgisiz koca en boktan kocadır. Tabi haksızlık etmemek lazım sen accık işveli cilveli olacan adama sen ilgi gösterecen ki oda sana ilgi göstersin.'
'Peki kocamın benimle ilgilenip ilgilenmediğini neye göre değerlendireyim?'
'Mesela geçen gün paraya kıydım kendime yeni bir gecelik aldım.'
'Nasıldı bir gecelikti ?' nedense bu soruyu sorarken aklıma kırmızı saten seksepalitesi ön planda olan bir gecelik geldi.
'Civciv sarısını çok sever bizim İbraam. Pamuklu olmasını özelliklen tercih ettim ki kışın sıcak tutsun, nede olsa yazın çırıl da yatabiliyok.' deyip işveli işveli omzuma sarsıcı bir yumruk atarken anlatmaya devam etti.
'Ben şu aralar göbemi büyütmüşüm belindeki lastiği biraz gevşettim ama güzel durdu kız üstümde. Neyse süslendim güzel bir saçlarımıda çimdikten sonra elektriklenene kadar bir güzel taradım ki İbramım dokunduğunda içi iyice gıcıklansın, tabi memelerimin altına kadar uzanan düğmelerden üç tanesinide açık bırakmayı ihmal etmedim. Neyse uzatmayalım bizim İbraam eve bir geldi ki ne göreyim bok içesice zıkkımlanmış. Sinirlendim tabi ama bizim İbraam bana bir başka bakmaya başladı. Bir ara yeni taktığım don lastiğimin kopacağını sandım.'Hanife bu sefer insaflı davranıp yumruğunu diğer omzuma salladı.
'Eee sonra ne oldu?' diye salakça bir soru dökülüverdi dudaklarımdan.
'Nolcek kız sabaha kadar adam durmadı, neyse ben civciv sarısı geceliği böyle özel günler için saklamaya karar verdiydim ama İbraam sabahta ayıkken görsün istedim. İbraam uyanmadan kahvaltısını hazırladım geceliğimi geçiriverdim gene üstüme sonrada cilveli cilveli uyandırmaya çalıştım. Adam gözlerini açtı bana bir baktı sonra birdaha baktı tek laf etmeden kalktı kahvaltısını etti. Tabi ben ortalıkta geceliğime iki güzel laf etsin diye habiredolanıyom ama nafile adam tek laf etmedi. Dayanamadım 'İbraam beendinmi geceliğimi' dedim. Bir ara boş boş baktı yüzüme sonra geceliğime baktı. 'Sen bir haftadır bu geceliği giymiyon mu Hanife' diye sormaz mı camış. Meğer benim ona ilgi göstermem boş yereymiş herif döşekte ne giydiğime bakmıyor. E haliyle bizim İbraam'a üç hafta ceza verdim, vermiyom ona, aklı başına gelsin öküzün bak bir daha edermi?'

18 Aralık 2012 3-4 dakika 37 öyküsü var.
Beğenenler (4)
Yorumlar (4)
  • 11 yıl önce

    hahaha haklı kadın 😂

  • 11 yıl önce

    çook güzeldi, gerçi konu bakımından yine bizi vursa da yerden yere öykü açısından müthiş bir başarı yakalamış yazınız, her satırına yazının samimiyeti yansımış efendim, düz yazılar her ne kadar hakettiği ilgiyi görmes de bence çok başarılı tebrikler ve devamını bekliyorum sabısızlıkla...

  • 11 yıl önce

    hayatın gerçekleri bir bir dökülmüş dizelere 🙂

    kadın haklı

    umarım üç haftalık ceza aklını başına getirir bu herifin

    tebrikler Özlem hanım elleriniz dert görmesin selamlar.

  • 11 yıl önce

    çok güldüm.. şimdi neresinden yazacağımı bilmiyorum yorumuma.. hanife ağzını bozar filan, susayım eniyisi.. yalnız bir yerde kitabım için demişsin, işte o kitabı merak ettim.. bu güzel öykü için teşekkür ederim vede.. ihtiyaç anında o gülümsemeyi verdiği için..